Cranleigh Equestrian Centre

ktk-II, ERJ-II, Premier, Superior Grade
Cranleigh Obey
† 20.07.2017

Syntynyt03.04.2016 VH-tunnusVH16-011-0328
RotuhannoverinhevonenSukupuoliori
VärirautiasSäkäkorkeus168cm
Tasore 160cmPainoitusesteratsastus
OmistajaCranleigh Equestrian Centre, VRL-08368KasvattanutCranleigh Equestrian Centre
Ikääntyminen8-vuotias 03.04.2016

Herttainen ja oikein hyvätapainen hannoverilaisorimme Cranleigh Obey on ollut omistuksessani koko ikänsä. Aluksi ori asui muiden hannoverilaisteni tappaan Cranleigh Equestrian Centressä, mutta vanhemmalla iällä se muutti Bexhill Studiin siitosoriksi. Ori syntyi huhtikuun alussa, kevätaurinko paahtoi jo hyvää vauhtia taivaalla ja luonto vihersi. Obeyn suunniteltiin menevän aluksi myyntiin, mutta päätinkin jättää orin lopulta meille asumaan ja tässä sitä edelleen mennään. Obey on tehnyt hienon uran kilpahevosena, se on kantakirjattu II-palkinnolle ja palkittu ASES:issa Premier-palkinnolla. Obeyn isä on meidän kasvattama hannoverori Cranleigh Oliver (ktk-II, EV-II) ja emä myöskin meidän kasvattitamma Cranleigh Daenerys.

Luonteeltaan Obey on tosiaankin oikein kiva ja mukava hevonen. Se on aina hyvällä tuulella ja omaa erinomaiset käytöstavat. Tämä herrasmies tulee toimeen kaikkien kanssa, eikä sillä ole koskaan mitään nurisemisen aihetta mistään. Obey on simppeli käsitellä niin tallissa kuin ratsastaessa. Harjatessa ori seisoo nätisti paikoillaan käytävällä tai hoitokarsinassa, kaviot se nostaa pyydettäessä ja väistää sivulle pienestä hipaisusta. Varusteiden laittaminen sujuu muittamutkitta ja taluttaessa herra käppäilee rennosti taluttajansa rinnalla.

Ratsastaessa Obey on reipas ja kuuliainen ratsu. Ori liikkuu hyvin omalla moottorillaan ja kulkee pyöreänä hyvällä kuolaintuntumalla. Obeylla on kauniit liikkeet, joten sillä olisi ainesta varmasti myös kouluradoille, mutta sen suurimmat lahjat ovat kuitenkin esteratsastuksessa. Hypätessä Obey on kevyt, hieman kuumentuvaa sorttia ja se imee hyvin esteelle. Ori on helppo tuoda esteelle kuin esteelle ja sen kanssa löytää aina sopivat ponnistuspaikat. Obeylla on myös hyvä esteäly, eikä se ota koskaan turhia puomeja alas. Obey ei ole kieltäytynyt hyppäämästä koskaan, vaan rohkeasti ylittää esteet vaikeammastakin paikasta.

Kilpailuissa Obey toimii kuin kotonaan ja on siellä elementissään. Ori rakastaa uusintaratojen vauhtia ja tiukkoja kaarteita. Se tekee aina parhaansa ja tuokin usein rusetteja kotiin. Verryttelyssä Obey käy joskus turhan innokkaana, mutta malttaa silti kuunnella ratsastajansa apuja.

 

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus 3057.51
Kuuliaisuus ja luonne 3715.71
Esteratsastuksessa 6773.22 op. (tasolla 11)

Saavutukset

  • 20.10.2016 ktk-II palkittu (18+21+19+18=76p.)
  • 28.02.2017 ERJ-II palkittu (8,5+40+14+20+15=97,5p.)
  • 27.07.2016 Premier palkittu (70%)
  • 13.03.2017 Superior Grade palkittu (78,889%)
  • NJ-näyttelyt: 1x irtoSERT

Näyttelyt
31.08.2016 Spiderwick, NJ-näyttelyt: irtoSERT
ERJ-Cupit    0 kpl
-

 


 

Sukutaulu & jälkeläiset

Isälinja: Cranleigh Oliver - Odin
Emälinja: Cranleigh Daenerys - Sheila GER

Cranleigh Oliver
ktk-II, EV-II
Odin Adonis
Delacour
Veruca GER Virus Alert
Baewatch
Cranleigh Daenerys Decurio Ducati
Antique
Sheila GER Sheldon
Masteria

 

HANN t. Oribella Oak s. 16.09.2016 e. Love Locket Oak
HANN o. Cranleigh Oscar s. 08.01.2017 e. Cranleigh Silva

 

Päiväkirja

31. tammikuuta 2017
Obey alkaa olla viimeistä silausta vaille valmis ERJ:n laatuarvosteluun. Ori tullaan ilmoittamaan toivonmukaan jo heti seuraavaan tilaisuuteen, mutta oli hieman epäselvää oliko sen isällä jo tarvittavat kilpailunäytöt.. Mikäli isältä ei löydykään vielä vaaditut tulokset, skippaa Obey tietenkin tämän helmikuun laatuarvostelun ja odottelee isipapan sijoituksia. :) Muuten Obey on itse kokonaan valmis ja sillä on yksi täysin kilpaillut jälkeläinenkin. Lähdemme tavoittelemaan vähintään ERJ-II -palkintoa, mutta mahtavaahan se olisi, jos ykkönen sieltä tulisi. ;) ERJ:n laatuarvostelun jälkeen tulemme ehkä jossakin vaiheessa tulevaisuudessa käymään myös YLA:n laatuarvostelussa ja olisi huippua, jos Hannovereidenkin laatuarvostelu joskus alkaisi taas toimimaan. Toisaalta voi olla myös, että Obey jää ihan kunnolla eläkkeelle tämän ERJ-laatiksen jälkeen.

8. tammikuuta 2017
Obeyn toinen jälkeläinen syntyi tänään meille Cranleighin talliin! :) Varsominen sujui mukavasti, olihan varsan emä, meidän kaunis hannovertamma Cranleigh Silva jo toista kertaa varsomassa oikeana guruna ja kaikki tapahtui sukkelaan ilman sen kummempia ongelmia. Silva oli ehtinyt varsoa ja aamuvarhaisessa kun tallityöntekijämme oli mennyt talliin valmistelemaan hevosten aamuruokintaa. Itse ehdin vasta myöhemmin iltapäivällä katsomaan pienokaista. Syntynyt varsa oli sukupuoleltaan ori ja nimekseen se sai isänsä mukaan Cranleigh Oscar. Oscar tuli suoraan myyntiin ja se myytiinkin lopulta Kultahuiskun tallille Suomeen. Oscarilta odotetaan tulevaisuudessa hienoa menestystä kilparadoilta sekä toivonmukaan se pääsee myös jatkamaan hienoja sukulinjojaan eteenpäin. Toivotamme varsan ostajalle onnea tuleviin koitoksiin Oscarin kanssa! :)

20. lokakuuta 2016
Tässäpä tulisi taas Obeyn viimeaikaisia kuulumisia.. Tänään ori oli mukana lokakuun kantakirjaustilaisuudessa ja Obey palkittiin upeasti ktk-II -palkinnolla! :) Obey sai pisteitä yhteensä: 18+21+19+18=76p. Olen hyvin iloinen orin suoritukseen ja siihen miten se käyttäytyi koko tilaisuuden ajan! On siinä meillä kunnon herrasmies. :) Obeyn ensimmäinen jälkeläinenkin ehti syntyä syyskuun puolessa välissä. Syntynyt varsa on sukupuoleltaan tamma ja se syntyi Silbereichen siittolassa Saksassa. Varsa oli itseasiassa minulle tuleva tilausvarsa ja sen emäksi olin valinnut hienon hannovertamman, Love Locket Oakin. Tamma oli palkittu EV-III -palkinnolla ja sen isä oli jo edesmennyt täysiveriorini Lockhart SWA xx. Pikkuneiti sai nimekseen Oribella Oak ja se matkasi heti vieroitusikäisenä meille Cranleighiin asumaan. Tulevaisuudessa varsa tulee toimimaan isänsä tapaan niin kilpahevosen, kuin siitoshevosen roolissa.

31. elokuuta 2016
Tänään Cranleigh Obeyn kanssa saavutettiin hienosti kantakirjakelpoisuus! Ori otti osaa NJ:n alaisiin näyttelyihin, jotka järjestettiin Saksassa Spiderwickin siittolassa. Obey käyttäytyi koko tilaisuuden ajan mukavasti ja se palkittiin irtoSERTillä. Obey tullaan kantakirjaamaan mahdollisimman pian, mutta saa nähdä milloin se meidän hevosten kantakirjausjonosta pääsee eteenpäin. Obey kävi esittäytymässä viime kuun puolella All-Sim Evaluation Stationin arvostelussa ja siellä ori palkittiin Premier-arvonimellä. Prosentteja orille kertyi yhteensä 70% ja pisteet jakautuivat seuraavanlaisesti: Character - 5, Temperment - 3, Ability to Work - 3, Willingness to Work - 4, General Specialty Aptitude - 22, Basic Gaits - 11, Rideability - 17, Conformation - 5. Olen ihan mielissäni tästä palkinnosta, vaikka Bronze Premium tai jopa Silver Premium aina houkutteleekin paljon enemmän. ;)

3. huhtikuuta 2016
Cranleigh Equestrian Centressä oli taas syntynyt uusia varsoja. Yksi näistä oli Cranleigh Obeyksi nimetty hannoverori. Orin emä on Cranleighin oma kasvattitamma Cranleigh Daenerys ja isä myöskin meillä kasvatettu hannoverilaisori Cranleigh Oliver. Nykyään Obeyn kummatkin vanhemmat ovat myytyjä uusiin koteihin ja Obey saa jatkaa meillä Cranleighissa tätä mukavaa sukulinjaa eteenpäin. Obeyn oli tarkoitus tulla alunperin itsekin myyntin ja sen oli määrä matkata muille maille valloittamaan maailmaa, mutta näin lama-aikana se jäikin lopulta sitten kotiin.. Ei tämä mikään valtava pettymys tietenkään ollut, päinvastoin! Obeyhan oli komea nuori tulevaisuudenlupaus esteradoille ja ihan kelpo sukutaulusta polveutuvakin. Meillä vain oli melkoisen täyttä tallissa, mutta kyllä sinne aina yksi tai kaksi varsaa mukaan mahtui.. :)

 

© Kida       virtuaalihevonen / a sim-game horse