Cranleigh Equestrian Centre

Bronze Premium
Decurio
† 21.6.2016

Syntynyt03.01.2015VH-tunnusVH15-011-0106
RotuhannoverSukupuoliori
VäriruunikkoSäkäkorkeus170cm
Tasore 160cm (11)Painoitusesteratsastus
OmistajaCranleigh Equestrian Centre, VRL-08368MaahantuonutCranleigh Equestrian Centre
Saavutukset 29.02.2016 Bronze Premium palkittu (82%)

Ominaisuuspisteet: 6686.45
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 3018.72 / Kuuliaisuus ja luonne: 3667.73

Ikääntyminen8-vuotias 03.01.2015

 

Decurio on oma tuontihevoseni, joka on asustellut tallissamme pienestä lähtien. Tämä ori pidetään kovassa nuhteessa ja kurissa, sillä se on yllättävän kova mekkaloimaan sekä rehvastelemaan. Decurio jaksaa aina kokeilla kepillä jäätä, eikä se tunnu muistavan juuri kiellettyjä asioita enää hetken kuluttua. Ehkä jonain päivänä senkin päähän menee jakeluun kenelle kannattaa ryttyillä ja kenelle ei. Viimeistään kun saa kuonoon tallin kuninkaalta, Bristleltä..

Hoitaessa sekä käsitellessä Decurio pidetään kiinnisidottuna ja orin kanssa toimitaan ripeästi sen kummemmin vitkastelematta. Decuriolle rutiinit ovat hyvin tärkeitä, jotta se ei ehdi keksiä mitään ihmeellisiä ideoita tai aloita omaa showtaan. Taluttaessa orin kanssa saa olla silmät selässäkin, sillä se pompahtelee muuten taivaantuuliin, jos saa tilaisuuden.

Ratsastaessa Decurio on reipas ja jääräpäinen. Ori on kyllä kevyt ja muutoin mukava, mutta se testailee aina sillointällöin ratsastajansa hermoja. Joskus tuo kulma nyt näyttää niin pelottavalta, että on parempi hieman oikoa tai hui kamalaa kun esteen varjo varmasti syö minut, lähden sivulaukkaa koilliseen. Decurio pitää laittaa hommiin ja sitten se pelaa ihan kivasti. Hyppylahjoja orilla on paljon ja sen tekniikka on myöskin erinomainen. Decurio pitää hyppäämisestä ja innostuessaan saattaa olla hankala pidätellä. Usein orilla käytetään vahvempaa kuolainta estetreeneissä.

Kilpailuissa ori ei meinaa pysyä nahoissaan, vaan innosta piukeena hyörii ja pyörii ympäriinsä. Verryttelyssä Decuriota saa komentaa, jotta se ei ala machoilemaan muille ja keskittyisi olennaiseen. Radalla Decurio kuumenee entisestään ja ottaa välillä turhia puomeja alas malttamattomuuttaan.

 

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Ducati ii. Ducktape iii. Domino
iie. Qualification
ie. Echo Rose iei. Epstein
iee. Vivianna
e. Antique ei. Aristoteles eii. Argonite
eie. Ophelina
ee. Your Highness eei. Yogo
eee. Majestique

i. Ducati on melko kovaluontoinen ja jääräpäinen kaveri. Ori on tunnettu tulisesta mielestään ja erinomaisesta hyppykyvystään, joita se on periyttänyt jälkikasvulleen - tosin valitettavasti vahvasti kumpaakin näitä ominaisuutta. Rakenteeltaan ori on myös ensiluokkaa. Kilpailuissa ori on menestynyt hyvin ja ori on kiertänyt 160 cm radoilla ympäri maailmaa. Ducati on väriltään punaruunikko ja säkäkorkeutta sillä on 173 cm.

ii. Ducktape on tummanruunikko hannoverori, jolla on säkää tasan 172 cm. Ducktape on kilpaillut esteradoilla ja menestynytkin loistavasti omien isiensä ja poikiensa tavoin. Ducktape on luonteeltaan oikea tulisielu, mutta kovapäisyytensä ansiosta se on niittänyt voittoja Euroopan isoimmista mittelöistä.

ie. Echo Rose on tummanrautias hannovertamma, jolla on säkää 168 cm. Echo Rose on kilpaillut kelpo menestyksellä aikaratsastusluokissa ja hieman pienempiä kansainvälisiä kilpailuja. Tammalla on paljon voittoja 130-140 cm tasolta. Echo Rose on toiminut kilpailu-uransa jälkeen siitostammana ja varsonut neljästi.

e. Antique on hyväluonteinen ja hyvin rehellinen tamma, oikea luottoratsu. Säkäkorkeutta Antiquella on 165 cm ja väritykseltään se on punaruunikko. Tamma on kilpaillut useammankin juniorin ratsastamana 130 cm tasolla asti ja vienyt monta uutta kilparatsastajan alkua eteenpäin. Kilpailujen jälkeen Antiqueta on käytetty siitokseen.

ei. Aristoteles oli hyvin laadukas kilpaori, joka kiersi ympäri maailmaa aina GP-tason esteradoilla asti. Ori oli väritykseltään punarautias ja säkäkorkeudeltaan 168 cm. Rodultaan niin ikään ori edusti hannoverilaisia verilinjoja. Aristoteles menehtyi kotitallillaan harmillisesti lastaustilanteessa, jossa se mursi pahasti jalkansa. Ori ehti jättää kuitenkin jo hyviä jälkeläisiä mielinmäärin.

ee. Your Highness on rautiaankimon karvapeitteen omaava hannoverilaistamma. Asunut koko ikänsä synnyintallillaan kasvattajansa hoivissa ja tehnyt mainion siitostamman uran. Your Highness on varsonut lukuisia laatuarvostelupalkittuja ja kantakirjattuja varsoja ja periyttänyt niille erittäin hyvää liikettä sekä niin ikään hyvää rakennetta. Tamma on säkäkorkeudeltaan 168 cm korkea ja luonteeltaan hyvin seurallinen sekä kiltti.

 

t. Dream Cherries BH (s. 04.03.2015, e. Chermoya)
t. Daylight BH (s. 14.04.2015, e. Lonesome GER)
t. Cranleigh Daenerys (s. 02.06.2015, e. Sheila GER)
t. Cranleigh Domenica (s. 05.08.2015, e. Veruca GER)
o. Cranleigh Diablo (s. 18.02.2016, e. After Dawn)

 

Päiväkirja & valmennukset

3. maaliskuuta 2015
Bexhill Studiin muutti tänään lauma uusia hevosia. Saksan ostokseni saapuivat sopivasti juuri samaan syssyyn kuin nämä uuden kotimaanikin ostokset. Saksasta Bexhilliin saapuivat orit Briste GER ja Legionis GER sekä tammat Lonesome GER ja Rune GER. Tämä porukka laitettiin asustelemaan toiseen päähän talliin ja USA:n posse omaan päätyyn. Ainakin näin väliaikaisesti! Floridasta meille tulivat suoraan kasvattajaltaan Hannah Rainilta siis ori Decurio ja tammat Chermoya sekä Exotica. Neidit käyttäytyivät oikein leppoisasti ja rauhallisesti, toisin kuin Decurio, joka suorastaan rymysi ulos kuljetusautosta. Pörhöillen ja päristen se otti muutamat tanssiaskeleet sekä stepit tallimme pihalla, kunnes pääsi tarhaan rauhoittumaan. Apua sentään mitä tästäkin hevoesta tulee.. Hienosti se ainakin hyppää, mutta aiheuttaa luultavasti jollekin tallityöntekijällemme aivoverenvuodon.

27. huhtikuuta 2015
Noh.. Sainpa jälleen taas loistavan päähänpiston, tai oikeastaan suunnitelman, jonka menin ja toteutunkin. Bexhill Stud veti taukokortin esille ja pakkasin kimpsut sekä kampsut mukaani. Määränpäänä oli mikäs muukaan kuin Iso-Britannia ja Cranleigh Equestrian Centre. Mukaan meille lähti melkein koko konkkaronkka, vain muutama tamma laitettiin myyntiin ja ne löysivätkin samantien uudet loistavat kodit. :) Decurio puhkui tuttuun tapaansa täyttä tarmoa ja intoa päässessään uudelle kotitallilleen. Hirveä huuto ja älämölö kyllä siitä taas syntyi, mutta jospa herra oppisi olemaan hieman hiljaksiimpaan. Ainahan sitä saa toivoa.. Decurio on kilpaillut jo ihan kelpo tuloksin porrastetuissa ja tällä hetkellä se kapuaa 7 tasolla. Vielä on kuitenkin matkaa huipulle!

10. syyskuuta 2015
Kilpailueläkkeelle!

© Kida       virtuaalitalli / a sim-game stable - virtuaalihevonen / a sim-game horse