Silvertop Equestrian

Tallin tilojen esittely

Silvertop on perustettu 20. heinäkuuta, vuonna 2017. Tallimme sijaitsee virtuaalisessa Sveitsissä ja tomintaamme kuuluu kilpatallin pyöritys sekä saksalaisten puoliveristen kasvatus. Intohimonamme on kasvattaa laadukkaita urheiluhevosia, jotka soveltuvat erinomaisesti myös sukulinjojensa puolesta siitokseen. Kilpatallin arkeen kuuluu kilpailuttamisen lisäksi hevosten ahkera valmentautuminen, maahantuonti/myynti sekä muut ratsutus- ja koulutuspalvelut.

 

 

Tallialueen ympäristö ja tilukset

Tallirakennukset

Tallirakennuksia tilallamme on peräti neljä kappaletta. Tallipaikkoja on yhteensä 120, eli meiltä ei aivan heti lopu karsinapaikat. Päätalleissa on paikkoja kummassakin 40 hevoselle ja pikkutalleissa molemmissa 20 hevoselle. Kaikista talleista löytyy kaksi pesu- ja hoitokarsinaa sekä rehu- ja varustehuoneet. Karsinat ovat kooltaan 3x4 metriä ja ne sisältävät ruokakupin, automaattisen vesikupin sekä suolakiven telineellä. Karsinoiden ovet ovat liukuovia ja niissä on avattavat/suljettavat kurkistusluukut, josta hevoset voivat katsella käytävälle. Päätallien kuivikkeina on purua ja pikkutalleissa on olkea. Karsinat siivotaan kahdesti päivässä.

 

 

Ratsastusareenat

Tallimme pihassa seisoo hieno, vastavalmistunut iso maneesi ja niin kutsuttu pikkumaneesi. Isompi maneesesita on kooltaan 80x40 metriä ja se on lämmitetty. Pikkumaneesi on 40x20 metriä ja sitä käytetään ruuhkaisempina aikoina lisänä. Isossa maneesissa on aina esterata pystyssä. Meillä on mukavaa treenata siis ympäri vuoden ja kylmimmilläkin pakkasilla ei tarvitse jättää treenejä välistä, kun tarkenee hyvin. Ulkokenttiä meiltä löytyy myös kaksin kappalein. Kummatkin ulkokentät on valaistu ja niitä ympäröi valkoiseksi maalattu aita, pohjat huolletaan maneesien tapaan päivittäin. Estekenttä 60x80 metrin kokoinen ja koulukenttä 60x25 metriä. Muita liikutusvaihtoehtoja tarjoavat 6-paikkainen kävelykone sekä juoksutusrinki, unohtamatta tietenkään turvallisia maastoreittejämme, jotka kiemurtelevat tallin ympäristössä.

 

Tarhat

Hevosemme pääsevät päivittäin jaloittelemaan hiekkapohjaisiin tarhoihimme noin viideksi tunniksi, aamu- ja päivävuoroissa. Tarhat ovat kooltaan sopivan tilavia ja ne ovat hyvin aidatut. Tarhoissa kiertää tottakai myös sähköt. Kussakin tarhassa on vesiastia ja porteissa on koukut, mihin voi jättää riimun ja/tai narun. Tarhojen lisäksi Silvertopista löytyy useita laitumia, jotka ovat kesäisin käytössä pääasiassa kilpailuista lomaileville hevosille, siitostammoille sekä eläkeläisille.

 

Hevosten hoito & tallin päivärutiinit

06.00 Aamuruokinta (heinät, väkirehut)
07.00 Aamuvuoron hevoset ulos
11.00 Aamupäiväruokinta (heinät, väkirehut)
12.00 Aamuvuoron hevoset sisään, iltapäivävuoron hevoset ulos
16.00 Iltapäiväruokinta (heinät, väkirehut)
17.00 Iltapäivävuoron hevoset sisään
20.00 Iltaruokinta (heinät, väkirehut, lisäravinteet)
23.00 Valot kiinni, hyvää yötä!

Hevoset ratsastetaan päivän mittaan aikatauluista, tarhauksesta yms.. riippuen joko aamulla tai illalla. Ennen ja jälkeen ratsastuksen ne pääsevät alku- ja loppuverryttelemään kävelykoneessa. Hevosemme ratsastetaan 4-5 kertaa viikossa, muutoin ne ulkoilevat kävelykoneessa tai juoksutetaan. Vapaapäiviä hevosillamme on yleensä 1-2 päivää viikossa.

 

© VRL-08368       virtuaalitalli / a sim-game stable