Cranleigh Equestrian Centre

ktk-II, ERJ-I, VPVL-II, Bronze Premium, First Champion
San Marino Bell
† 20.07.2017

Syntynyt07.09.2015 VH-tunnusVH15-011-0363
RotuhannoverinhevonenSukupuoliori
VärikimoSäkäkorkeus167cm
Tasore 160cmPainoitusesteratsastus
OmistajaCranleigh Equestrian Centre, VRL-08368KasvattanutBellgrove
Ikääntyminen8-vuotias 07.09.2015

San Marino Bell saapui meille Cranleigh Equestrian Centreen Bellgrovesta Suomesta. Ori oli muistaakseni tilausvarsa ja se muutti meille heti vieroitusiässä. San Marinon isä on meidän jo edesmennyt hannoverori Sublimé Oak ja emä oma kasvattitammani Maya Woods, alunperin S.S. Sport Horsesista.

Tallissa ori käyttäytyy ensiluokkaisesti. Jos sen jättäisi keskelle käytävää ilman että se oltaisiin sidottu kiinni, ori vaan möllöttäisi paikoillaan eikä lähtisi seikkailemaan minnekään. San Marinon lemppareita ovat kuitenkin herkut ja niiden perässä se tekee kyllä mitä vaan. Hoitaessa sen on alati tarkistettava hoitajansa taskut, jos sieltä löytyisi mitään naposteltavaa. Ruokakin maistuu tälle orille oikein hyvin. Orilla on tapana kerätä kiloja vatsan ympärille melko helposti, joten sen ruokinnan suhteen ollaan todella tarkkoja, ettei maha pääse vahingossakaan kasvamaan liian tuhdiksi. Taluttaessa, kengittäessä, raspatessa ja muissa toimenpiteissä San Marino on aina hienosti.

Selästä San Marino on upea! Ori on todella kuuliainen ja miellyttämishaluinen hevonen, se tekee kaikkensa ratsastajan puolesta ja haluaa aina tarjota parastaan. Ori on helppo ratsastaa kaikinpuolin, niin sileällä kuin hypätä. Se tulee aina hyvin esteelle ja ylittää esteet puomeja hipomatta. San Marino on kovin yritteliäs ja rehellinen hevonen, se on myös rohkea, eikä ole koskaan kieltäytynyt hyppäämästä.

Kilpailuihin ori matkustaa muitta mutkitta. Se suorastaan juoksee kuljetusautoon, koska aavistaa pääsevänsä kilpailuihin. Voi sitä pettymystä kun aina matka ei suuntaudukaan kisoihin, vaan esimerkiksi eläinlääkäriin. Noh, ori on silti aina kovin optimistinen ja kipittää autoon silti kerta toisensa jälkeen mukisematta. Jospa sitä tällä kertaa pääsisi kilpailuihin! Kilpailuihin päästyään San Marino oikein huokuu ylpeyttä. Ori käyttäytyy hienosti ja toimii verryttelyssä sekä radalla aina ongelmitta. Radalla se ei ole ehkä sieltä nopeimmasta päästä ja tämän takia ori on parhaimmillaan isoilla radoilla, eikä aikaratsastusluokissa.

 

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus 3048.61
Kuuliaisuus ja luonne 3864.47
Esteratsastuksessa 6913.08 op. (tasolla 11)

Saavutukset

  • 20.03.2016 ktk-II palkittu (17+18+17+19=71p.)
  • 28.02.2017 ERJ-I palkittu (7,5+40+20+20+15=102,5p.)
  • 31.03.2017 VPVL-II (13+40+30+14+19+5,75=121,75p.)
  • 29.02.2016 Bronze Premium palkittu (78%)
  • 13.03.2017 First Champion palkittu (66,111%)
  • NJ-näyttelyt: 1x irtoSERT
  • VSN-näyttelyt: 10 pistettä

Näyttelyt
08.10.2016 Chelmsford, NJ-näyttelyt: irtoSERT

01.11.2015 Brokeback, VSN-näyttelyt: RCH 10p.
ERJ-Cupit    0 kpl
-

 


 

Sukutaulu & jälkeläiset

Isälinja: Sublimé Oak - Saviour GER
Emälinja: Maya Woods - Maia Iris

Sublimé Oak Saviour GER
YLA1
Sandoz
Rosadik
Bugia Bianca Babaco
Piccola Bella Luna
Maya Woods Elaith Craulnober Evereska
Que Shu
Maia Iris Matheus
Irina

 

HANN t. Cranleigh Serena s. 04.04.2016 e. Cranleigh Rumour
HANN o. Cranleigh Silversoul s. 01.10.2016 e. Cranleigh Silva
HANN t. Cranleigh Selma s. 29.10.2016 e. Cranleigh Tess
HANN o. Cranleigh Santos s. 08.01.2017 e. Cranleigh Lily

 

Päiväkirja

30. marraskuuta 2016
Marraskuun aikana San Marino on jäänyt kilpailuista eläkkeelle. Ori teki kokonaisuudessaan hyvin tasaisen kilpailu-uran ja menestyi hienosti. Sillä on kasassa jopa 9 voittoa muiden sijoitusten lisäksi. Ominaisuuspisteitä herralle kertyi yhteensä 6913.08 pistettä ja ne jakautuivat seuraavanlaisesti: Hyppykapasiteetti ja rohkeus - 3048.61 pistettä sekä Kuuliaisuus ja luonne - 3864.47 pistettä. Tämä siis tarkoittaa, että ori on vaikeustasolla 11/10 ja selvittänyt re 160cm luokat läpi. ;) San Marino pääsee nyt ansaituille kilpailueläkkeelle ja se tulee jatkossa toimimaan pelkästään siitosorin tehtävissä. Cranleighin nykyisistä tai vanhoista tavoista poiketen, olen päättänyt alkaa viedä hevosiani taas ERJ:n laatuarvosteluun. San Marino saa todennäköisimmin olla näistä ensimmäisten joukossa, ja oria ollaankin valmisteltu tähän koitokseen ahkeraan!

20. marraskuuta 2016
Tähän mennessä San Marinolle on siunaantunut kaksi upeaa ja hienoa jälkeläistä. Kummatkin varsat ovat sukupuoleltaan tammoja. Orin ensimmäinen jälkeläinen syntyi huhtikuun neljäs päivä, vuonna 2016. Varsan emä on Cranleighissa aikaisemmin asunut hannovertamma, Cranleigh Rumour. Nimekseen tämä pikkuneiti sai Cranleigh Serena ja se myytiin Bellgroveen kilpailukäyttöön sekä siitostammaksi. San Marinon toinen jälkeläinen syntyi vasta vähän aikaa sitten. Tämä varsa jäi asumaan meille Cranleighin talliin ja siitä odotetaan isojen ratojen tähteä tulevaisuudessa. Varsan emä on myöskin meillä asuva hannovertamma Cranleigh Tess. Nimeltään tämä kakkosvarsa on Cranleigh Selma ja se on syntynyt lokakuun lopussa, Halloweenin tienoilla. :) Toiveissa olisi seuraavaksi tottakai orivarsa, jotta tämä hieno orilinja saisi jatkoa!

20. maaliskuuta 2016
Hiphurraa, tänään Cranleighin hevosia on taas palkittu kantakirjassa. Tähän tilaisuuteen ottivat osaa meiltä Cranleighista San Marino Bellin lisäksi myös hannoverorimme Cranleigh Sanctum. Tämän lisäksi hevosistani myös arabitammani Sparta Amal Sabin oli mukana tilaisuudessa Sparta Arabiansista. San Marinon osalta tilaisuus sujui oikein mukavasti. Ori käyttäytyi hienosti ja esitti parastaan arvostelukehässä. San Marino kantakirjattiin II-palkinnolle, pistein 17+18+17+19=71p. Olen erittäin tyytyväinen orin tulokseen, vaikkakin toinen oreistamme, Cranleigh Sanctum veikin vielä isomman potin ja se palkittiin vielä upeammin I-palkinnolla. Tämän lisäksi Sanctum palkittiin vieläpä koko tilaisuuden parhailla pisteillä (83p.)! :D Cranleighissa järjestettiin kyllä pienoiset juhlat tästä menestyksestä ja kakkua syötiin niin paljon, että napa ratkesi. ;)

29. helmikuuta 2016
Tänään San Marinon kanssa on otettu osaa All-Sim Evaluation Station arvosteluun. Ori suoriutui arvostelusta mielestäni hyvin ja se palkittiin Bronze Premiumilla. Prosentteja ori sai kokonaisuudessaan 78%. Pisteiden jako sujui seuraavanlaisesti (englanniksi): Character - 2, Temperment - 4, Ability to Work - 3, Willingness to Work - 3, General Specialty Aptitude - 21, Basic Gaits - 14, Rideability - 28, Conformation - 3. Cranleighin lähes kaikki hevoset ovat käyneet läpi ASES:in arvostelun ja San Marino on meillä viidenneksi parhaiten arvosteltu hevonen. :) Nykyäänhän ASES taitaa olla jo kuopattu laitos, mikä on sääli, sillä arvostelu oli yksi ehdottomista lemppareistani. Tästä osoitteesta näkyy silti orin pistesaldo ja sen oma ASES-sivu. Tiedä sitten kuinka kauan tämä osoite on toiminnassa ja palaako ASES koskaan toimintaan takaisin.. :)

7. syyskuuta 2015
Cranleigh Equestrian Centreen saapui tänään ihana uusi hevonen! Väriltään kimo, tosin melko tumma harmaa vielä, sukupuoleltaan ori ja rodultaan mikäs muukaan kuin hannoverilainen.. :) Hankin orin tilausvarsana Bellgrovesta ja ori matkasi meille Suomesta Iso-Britanniaan heti vieroitusikäisenä. Tervetuloa joukkoon, San Marino Bell! Jostakin kumman syystä en ole koskaan keksinyt tälle orille lempinimeä ja oria kutsutaan ihan vain niinkin "pitkästi" sen oikealla nimellään, San Marinoksi. San Marino tulee kivasta hannoversuvusta, sen isä on meillä jo edesmennyt hannoverori Sublimé Oak ja emä Bellgrovessa asuva, oma kasvattini Maya Woods. Maya Woods on S.S. Sport Horsesin vanhimpia kasvatteja ja se polveutuu ensimmäisistä hannovereistani. Orin suvussa esiintyy myös muita mielenkiintoisia hannovernimiä, kuten Saviour GER.

 

© Kida       virtuaalihevonen / a sim-game horse