Cranleigh Equestrian Centre

Bronze Premium
Legionis GER
† 21.6.2016

Syntynyt06.01.2015VH-tunnusVH15-011-0105
RotuhannoverSukupuoliori
VäritummanruunikkoSäkäkorkeus175cm
Tasore 160cm (11)Painoitusesteratsastus
OmistajaCranleigh Equestrian Centre, VRL-08368MaahantuonutCranleigh Equestrian Centre
Saavutukset 29.02.2016 Bronze Premium palkittu (75%)

Ominaisuuspisteet: 6851.77
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 3031.39 / Kuuliaisuus ja luonne: 3820.38

Ikääntyminen8-vuotias 06.01.2015

 

Legionis GER on myöskin uusia kantahevosiamme ja asunut meidän talleissa koko ikänsä. Alkuun ori asui hetken Bexhillin tiloissa ja muutti sieltä aika pian sitten Cranleighin tiloihin asumaan. Legionis on ehdottomasti yksi suosikkihevosistani, se on aina niin ihastuttava ja hyväkäytöksinen. Ori on nöyrä ja toimii kuin ihmisen mieli. Legionisin kanssa puuhastellessa tulee aina hyvä fiilis, vaikka muuten päivä olisikin ollut ihan kamala esimerkiksi tallikaverinsa Decurion ratsastuksen jälkeen..

Hoitaessa ori möllöttää paikoillaan, eikä hievahda ilman käskyä mihinkään. Kaviot se nostaa pyydettäessä, samoin väistää sivulle tai taakse. Satuloidessa ja suitsiessa Legionisin kanssa ei myöskään yllätys ole mitään erikoista. Taluttaessa se tulee kuin koira perässä, vaikka ilman narua. Legionis rakastaa paijailua ja rapstutuksia, kaikkein eniten kuitenkin hoitajan taskusta löytyviä sokeripaloja.

Ratsuna Legionis on kuuliainen ja hyvin miellyttämishaluinen. Ori vastaa apuihin välittömästi ja tekee mitä ratsastaja ikinä siltä vain pyytääkään. Hypätessä Legionisiä saa hieman pidellä, mutta se pysyy kyllä ihan tavallisella nivelkuolaimella käsissä. Ori on varovainen jaloistaan, eikä halua koskea puomeihin. Legionis on myös rohkea ja uskaltaa hyppää esteen kuin esteen yli.

Kilpakentillä ori on asiallinen ja mukava. Legionisiä ei kiinnosta juurikaan muut verryttelykaverit ja se keskittyy omaan suorittamiseen. Radalla Legionis on ketterä ja nopea, kääntyy sutjakkaasti sekä ylittää esteet mallikkaasti. Ori rakastaa hyppäämistä ja se pistää aina parastaan.

 

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Legacy ii. Legion iii. Lugato
iie. Venezia
ie. Reggie iei. Raymond
iee. Sugardream
e. Ink Time ei. Ikarus II eii. Ikarus
eie. Hummingbirds
ee. Galilea eei. Gondor
eee. Day Lily

i. Legacy on supersuosittu ja kuuma nimi tämän hetken hannoversuvuissa. Ori on tehnyt itse loistavan uran Grand Prix tason rataesteillä ja kiertänyt jos jonkinmoiset kissanristiäiset läpi. Tähän lukeutuvat niin Olympialaiset kuin EM-, MM-, ja Saksan mestaruuskilpailut. Legacy on kantakirjattu I-palkinnolla ja sillä on erinomainen hyppytekniikka. Ori on väriltään rautias ja säkäkorkeudeltaan 173 cm.

ii. Legion on jo eläkepäiviä aika päivää viettänyt hannoverori, väritykseltään punarautias ja säkäkorkeudeltaan 175 cm. Tämä pitkäjalkainen kaveri kilpaili nuoruudessaan pitkään 160 cm tasolla keräten lukuisia voittoja sekä sijoituksia. Loukkaannuttuaan ori siirtyi siitokseen ja sillä on hyvin paljon jälkeläisiä sekä jälkeläisten jälkeläisiä ympäri Eurooppaa.

ie. Reggie oli musta, hyvin kaunisrakenteinen ja sulavaliikkeinen hannovertamma. Tamma toimi koko ikänsä siitoskäytössä ja siitostamman tehtävissä. Varsoja sille ehti siunaantua kahdeksan kappaletta, kunnes tamma lopetettiin vanhuuden vaivoihin 28-vuoden ikäisenä. Säkäkorkeutta Reggiellä oli 165 cm.

e. Ink Time on todella hyväluonteinen ja rehellinen esteratsu, joka on kilpaillut juniorin kanssa aina Saksan mestaruustasolla asti. Tamma edustaa sukulinjoiltaan tottakai hannoverilaisverta ja väritykseltään se on tummanruunikko. Säkäkorkeutta Ink Timella on 169 cm. Ink Time on toiminut uransa jälkeen siitoksessa ja jättänyt laadukkaita varsoja esteradoille.

ei. Ikarus II oli punarautias hannoverilaisori, 172 cm korkuinen ja todellinen huippulahjakkuus. Ori tuli erittäin hienosta suvusta, oli erittäin hyvärakenteinen ja luonnekin oli priimaa. Orin upeasti alkanut ura päättyi lyhyeen, kun se joutui eräällä kilpailumatkallaan kolariin ja jouduttiin lopettamaan. Ikarus ehti kilpailla muun muassa nuorten hevosten maailman mestaruuksien finaalissa ja siitä povattiin seuraavaa supertähteä. Jälkeläisiä ori jätti onneksi muutamia ja toivottavasti sen lahjat jatkuvat seuraavissa sukupolvissa.

ee. Galilea on tummanruunikon värityksen omaava, säkäkokeudeltaan noin 170 cm korkuinen hannovertamma, joka kilpaili erinomaisesti pienemmissä kansainvälisissä luokissa. Tamma hyppäsi 130-140 cm tasolla ja oli etenkin aikaluokissa miltein lyömätön. Galilean jäätyä eläkkeelle se teki neljä hienoa varsaa, joista jokainen on tehnyt hyvän kilpailu-uran. Tamma periytti jälkikasvulleen erityisesti oikein mainiota hyppytekniikkaa!

 

t. Lavender Joy BH (s. 04.03.2015, e. Lonesome GER)
t. Cranleigh Label (s. 05.08.2015, e. Paw Paw)
o. Cranleigh Legend (s. 05.02.2016, e. Fifth Element)
o. Light The Way Rewa (s. 09.06.2016, e. Wernhild Fei GER)

 

Päiväkirja & valmennukset

3. maaliskuuta 2015
Legionis GER muutti tänään Bexhill Studin tiluksille asumaan. Matka Saksasta Yhdsysvaltoihin sujui mukavan leppoisesti ja Legionis matkatovereineen käyttäytyi erinomaisesti. Orin seurassa saapuivat samalta kasvattajalta, T. Bergin tallista hannovertamma Rune GER sekä tamma Lonesome GER Stall Waycastlesta ja ori Bristle GER Gestüt Bayhofista. Koko konkkaronkka on nyt kasassa ja totuttelemassa uuteen ilmastoon sekä ympäristöön. Legionis aloittaa kilpailut tuotapikaa esteradoilla. Tavoitteenamme on kiertää porrastettuja esteratsastuskilpailuja ja kilpailla aina sinne 11 tasolle asti (160cm). Tässä samalla orin on tarkoitus toimia myös siitokskäytössä jalostusorin tehtävissä ja käydä piipahtamassa muutamissa näyttelyissäkin. Kaikaisempia tavoitteita ovat ERJ:n laatuarvostelu ja kenties varmaankin Yleislaatuarvostelu. Saa nähdä, mitään en mene kyllä lupailemaan. ;)

27. huhtikuuta 2015
Hyvää huomenta Isosta-Britanniasta! Kyllä, luit aivan oikein, olemme muuttaneet taas kotitallia. Saan olla melkoisen ylpeä selväpäisistä hevosistani, jotka eivät sano tästä maailmanympärimatkailusta juuri mitään.. Tämä näyttänee olevan itselleni jonkinlainen harrastus seilata maailman ääriin hevosten kanssa. Legionis kumppaneineen on siis vaihtanut Yhdysvaltojen maisemat Yhdistyneen Kuningaskunnan maisemiin. :) Uusi kotitalli on mikäs muukaan kuin Cranleigh Equestrian Centre ja kotiutumisprosessi on parhaillaan käynnissä. Legionis matkusti hyvin ja näyttää myös viihtyvän uudessa kodissaan. Ori on kiertänyt ahkeraan esteratsastuskilpailuja ja tällä hetkellä se kilpailee porrastetuissa kilpailuissa tasolla 6. Legionis tulee meillä Cranleighissä varmasti pian siitoskäyttöön ja alkaa valmistautumaan myös kohti laatuarvosteluja. Tänään sen ainokainen jälkeläinen myytiin juuri uuteen kotiin Bexhillin poistomyynnin yhteydessä.

11. syyskuuta 2015
Legionis on tänään siirtynyt ansaitulle kilpailueläkkeelle. Ori jätti pitkän menestyksekkään kilpailu-uransa taakseen ja ryhtyy keskittymään tästä päivästä lähtien pelkästään siitosorin tehtäviin täällä meillä Cranleighin tilalla. Legionis GER kilpaili hyvin tuloksin aina tasolla 11 (re 160cm) asti. Orille kertyi ominaisuuspisteitä yhteensä 6851.77, jotka jakautuivat seuraavanlaisesti; hyppykapasiteetti ja rohkeus: 3031.39 sekä kuuliaisuus ja luonne: 3820.38. Olen orin tuloksiin oikein tyytyväinen, se teki aina tasaisia kausia ja toimi kilpailuissa erinomaisen hyvin. Kilpailu-uran päätteeksi seuraavana olisi tarkoitus hankkia vielä lisää jälkeläisnäyttöä, pyörähtää muutamissa näyttelyissä sekä lopulta suunnata eri laatuarvosteluihin. Tavoitteenamme on käydä läpi ainakin ERJ:n laaturvostelu, josta lähdemme hakemaan vähintään ERJ-II palkintoa.

5. helmikuuta 2016
Legionis on saanut tänään taas uuden jälkeläisen! Kyseessä on orin kolmas jälkeläinen ja ensimmäinen orivarsa. Olen oikein ylpeä ja odottanut tätä pikkuista jo kovalla innolla! Tänään siis meillä Cranleigh Equestrian Centressä syntyi pieni, tummanruunikon värinen orivarsa. Nimekseen pienokainen sai isänsä mukaisesti Cranleigh Legend ja sen emä on meidän Cranleighissa asuvat hannoverilaistamma Fifth Element. Varsominen oli sujunut hyvin, ilman mitään sen kummempia ongelmia ja tamma Fifi sekä uusi varsa voivat kummatkin erinomaisesti, jahka hieman väsyneesti, mikä on ihan oletettavaa. :) Cranleigh Legend ei lähde myyntiin, vaan se tulee jäämään meille Cranleighiin asumaan. Tulevaisuudessa pikkuherra tullaan näkemään toivon mukaan suurilla esteradoilla sekä siitosorin tehtävissä.

22. huhtikuuta 2016
Legionisin kanssa käväistiin tänään maastossa! Satuloin herran ripeästi tallissa ja sain päähänpistoksi lähteä mielummin maastoon rentouttavalle hölkälle, kun tarkoitus oli alunperin mennä kentälle treenaamaan hikihatussa sileätyöskentelyä.. Sanottakoon, että en kovin usein hevosillani lähde maastoon seikkailemaan, vaan pysyttelen yleensä ihan aitojen sisäpuolella joko kentällä taikka maneesissa vakavamielisesti treenaamassa esteitä. Hevosenhoitajani sai kuitenkin ylipuhuttua minut ja niimpä päätimme karauttaa Legionisin ja Carlosin kanssa metsään! Oriit käyttäytyivät yllättävän positiivisesti koko matkan. Olin hieman huolestunut Carlosin käyttäytymisestä, sillä ori nyt sattuu olemaan ratsastaessa aina välillä jokseekin haastava tapaus. Legionis nyt menee minne vaan ja tekee mitä vaan, ori on sellainen lepsukka, ettei siitä tarvitse olla huolissaan. Mutta, pojat menivät oikein nätisti ja pääsimme kerrankin nauttimaan rauhallisesta ja rentouttavasta maastoretkestä kauniissa maisemissa. :)

© Kida       virtuaalitalli / a sim-game stable - virtuaalihevonen / a sim-game horse