Cranleigh Equestrian Centre

ktk-II, ERJ-I, EV-I, Bronze Premium, Quality
Cranleigh Koko

Myyty uuteen kotiin!

Syntynyt19.09.2016 VH-tunnusVH16-011-0409
RotuhannoverinhevonenSukupuolitamma
VärikimoSäkäkorkeus170cm
Tasore 150cmPainoitusesteratsastus
OmistajaCranleigh Equestrian Centre, VRL-08368KasvattanutCranleigh Equestrian Centre
Ikääntyminen8-vuotias 19.09.2016

Herttainen ja hyvän luonteen omaava Cranleigh Koko, tuttavallisemmin ja lyhkäisemmin pelkkä Koko, on asustellut meillä Cranleigh Equestrian Centressä koko ikänsä. Tamman isä on Filmürissa asvua kimon värinen hannoverilaisori Krico, joka on menestynyt hienosti isoilla esteradoilla, ja emä meillä Cranleighissa asuva hannovertamma Acacia GER. Koko on toiminut Cranleighissa kilpa- ja siitostammana ja tulee varmasti viettämään meillä loppuelämänsäkin.

Tallissa tamma käyttäytyy aina mukavasti. Sillä ei ole koskaan mitään pahaa sanottavaa ja tamma tulee toimeen niin ihmisten, kuin muiden hevosten kanssa. Harjatessa Koko seisoskelee rauhassa paikoillaan, nostaa kaviot pyydettäessä ja varusteita laittaessa ilme pysyy peruslukemilla koko ajan. Taluttaessa Koko tepastelee kiltisti taluttajansa perässä, tarkkaavaisesti seuraten. On varmaan sanomattakin selvää, että kengitykset ja eläinlääkäritoimenpiteet suvujat Kokon osalta aina mukisematta.

Ratsuna Koko on reipas ja kuuliainen. Tamma on hyvin miellyttämishaluinen ja yrittää tehdä aina parhaansa. Sileällä neiti on kevyt ja vastaa nopeasti ratsastajansa apuihin. Suustaan tamma on kumisen pehmeä ja jalalle sopivan herkkä. Koko on taitava hyppääjä ja sillä on erinomainen tekniikka hypyssä. Esteet ylittyvät mallikkaasti usein ilman pudotuksia ja innokkuutensa ansiosta tammaa ei eteenpäinkään tarvitse koskaan pyytää. Ihan nuorena Kokoa jännittivät vesiesteet, mutta urheasti niistäkin on selvitty ylitse ja nykyään tamma ei edes kiinnitä ylimääräistä huomiota vesimattoihin tai hautoihin.

Kilpailuissa Koko toimii ongelmitta ja on tosi simppeli. Verryttelyssä se keskittyy omaan työskentelyynsä, eikä hermostu ohi sinkoilevista kilpakumppaneista tai yleisestä kisahärdellistä. Radalla tamma etenee reippaasti hyvässä temmossa ja tekee tasaisia, varmoja suorituksia. Joskus se saattaa ottaa puomin alas, mutta kerää jalkansa kyllä aina seuraaviin hyppyihin. Koko matkustaa kilpailuihin hyvin ja se jaksaa odotella kuljetusautossa rauhassa, vaikka välillä pitääkin odotella.

 

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus 2430.46
Kuuliaisuus ja luonne 3283.86
Esteratsastuksessa 5714.32 op. (tasolla 10)

Saavutukset

  • 20.02.2017 ktk-II palkittu (19+21+17+18=75p.)
  • 31.03.2017 ERJ-I palkittu (7+40+20+20+14,5=101,5p.)
  • 30.11.2016 EV-I palkittu (8,5+7,5+4+5+5+0=30p.)
  • 19.09.2016 Bronze Premium palkittu (79%)
  • 19.03.2017 Quality palkittu (62,778%)
  • NJ-näyttelyt: 1x irtoSERT

Näyttelyt
28.10.2016 Micram Raceponies, NJ-näyttelyt: irtoSERT
ERJ-Cupit    0 kpl
-

 


 

Sukutaulu & jälkeläiset

Isälinja: Krico
Emälinja: Acacia GER

Krico Kritello Kristones
Arnieva
Jaztalenn Jotberg
Partelle
Acacia GER Alibi Antares
Soulmatch
Vertical Ventos
Orkidia

 

HANN o. Cranleigh Jacorey s. 29.10.2016 i. Cranleigh Joaquin

 

Päiväkirja

1. maaliskuuta 2017
Seuraavaksi olisi luvassa kuulumisia tamman menestymisestä laatuarvosteluissa ja eri tilaisuuksissa. Cranleigh Koko on menestynyt ihan kivasti eri mittelöissä ja saavuttanut tähän mennessä pienoisen kasan palkintoja. :) Ihan ensimmäiseksi tamma otti osaa syksyllä All-Sim Evaluation Stationin tamma-arvosteluun ja se palkittiin 79% sekä Bronze Premium palkinnolla. Koko käyttäytyi todella mallikkaasti ja olin varma, että tulevissakin laatuarvosteluissa se tulee varmasti pärjäämään. Seuraavaksi vuorossa oli sitten estevarsoille suunnattu laatuarvostelu marraskuun lopulla, joka sujui tamman osalta myös todella hyvin! Tamma palkittiin EV-I palkinnolla ja pisteitä se sai 8,5+7,5+4+5+5+0=30p. Tästä seuraavaksi suuntasimme helmikuun lopulla kantakirjaustilaisuuteen ja Koko nappasi sieltä upeasti ktk-II palkinnon, pisteillä 19+21+17+18=75p. Koko on jo nykyään jäänyt muuten kilpailueläkkeelle ja siirtynyt siitokseen, mutta tulemme piipahtamaan vielä ainakin ERJ:n laatuarvostelussa sekä luultavasti myös Yleislaatuarvostelun tilaisuudessa. ERJ:n laatuarvostelusta lähdemme tavoittelemaan tietenkin ERJ-I palkintoa, mutta myös ERJ-II palkinto kelpaa meille hyvin. Yleislaatuarvostelussa menestyminen kun on aina vähän ikuinen mysteeri, emme aseta sinne sen suurempia tavoitepalkintoja. :D Voi olla, että emme sinne ikinä tule edes menemään, mutta katsotaan sitä sitten myöhemmin, kun Kokolla on tarpeeksi jälkikasvua ja muuta menestystä kasassa. Näyttelyiden suhteen tulemme kiertämään vielä NJ:n alaisissa näyttelyissä keräten kasaan loput sertit ainakin Champion-arvonimeä varten. En tiedä riittääkö tamman rakenne MVA-SERTeihin, toivottavasti, mutta senkin näkee myös sitten. ;)

29. lokakuuta 2016
Koko on varsonut tänään ensimmäisen jälkeläisensä. Varsominen sujui kohtalaisen hyvin, vaikka alkuun ensikertalaisella olikin pienoisia vaikeuksia. Yhdessä eläinlääkärin kanssa varsa saatiin kuitenkin hyvin ulos ja sekä tamma, että varsa voivat hyvin. Ehkä nämä hieman normaalia poikkeavat varsomiset ovat sukuvikaa, kun Koko itsekin syntyi pienien hankaluuksien jälkeen.. Syntynyt varsa sai nimekseen Cranleigh Jacorey ja sen isä on meillä Cranleigh Equestrian Centressä asuva hannoverilaisori ja oma kasvattimme, Cranleigh Joaquin. Varsa on sukupuoleltaan ori ja se tulee jäämään meille Cranleighiin kilpailukäyttöön sekä siitosorin tehtäviin jatkamaan upeita sukulinjojaan. :) Jacoreysta odotetaan isojen luokkien hyppääjää ja luulisin siitä tulevan varsinainen kultakimpale meidän orivalikoimaan. Ainakin se näyttää jo nyt pirun komealta!

19. syyskuuta 2016
Tamma syntyi tänään! :) Olimmekin jo odotelleet, milloin Acacia päättää ryhtyä varsomaan, kun varsaa ei meinannut kuulua sitten millään.. Aloin olla jo melko huolestunut, mutta Acacia onneksi aloitti varsomisen myöhään illalla. Varsominen kesti normaalia pidempään ja oli hieman vaikea, mutta lopulta meille syntyi terve ja hyvinvoiva pikkuneiti. Acacia myös voi hyvin ja on ylpeä uudesta pienokaisestaan. Syntynyt varsa on sukupuoleltaan siis tamma ja nimekseen se sai Cranleigh Koko. Väriltään neiti on isänsä tapaan kimo. Kokon isä on hieno hannoverilaisori Filmürista, upeasti 150-160 cm luokissa menestynyt Krico. Tulevaisuudessa Koko tulee kilpailemaan vanhempiensa tapaan esteradoilla ja toimimaan siitoskäytössä. Suunnitteilla on myös mahdollisesti erilaiset laatuarvostelut.

 

© Kida       virtuaalihevonen / a sim-game horse