Cranleigh Equestrian Centre

ktk-III, ERJ-I, EV-II, Superior Grade
Cranleigh Joaquin
† 26.07.2017

Syntynyt25.09.2016 VH-tunnusVH16-011-0418
RotuhannoverinhevonenSukupuoliori
VärikimoSäkäkorkeus169cm
Tasore 160cmPainoitusesteratsastus
OmistajaCranleigh Equestrian Centre, VRL-08368KasvattanutCranleigh Equestrian Centre
Ikääntyminen2-vuotias 25.09.2016

Tallissa ori on kiltti ja seurallinen. Joaquin on jokainen päivä hyvällä tuulella, korvat hörössä odottamassa rapsutuksia. En ole koskaan nähnyt sen mököttävän tai olevan kiukkuisella päällä. Harjatessa ja varusteita laittaessa Joaquinia voisi pitää vaikka keskellä pihaa vapaana. Sen selästä voisi vaikka heittää volttejakin ja silti se pysyy paikoillaan. Joaquin on ehdottomasti yksi lempihevosistani, sillä tämän luonteista hevosta ei varmasti montaa löydy. Taluttaessa ori lompsii kuin koira perässä ja seuraa tarkasti taluttajansa eleitä.

Ratsastaessa Joaquin on oikein mukava ja helppo. Se ei turhia hötkyile ja keskittyy aina työhönsä. Orin selkään voisi huoletta laittaa pikkulapsenkin tai alkeistunnille possujunaan pyörimään. Joaquin ei kyseenalaista mitään tehtäviä, vaan tekee hommat heti pyydettäessä. Orilla on kivat, joustavat ja pehmeät liikkeet, se on sopivan herkkä kyljistään ja kevyt suustaan. Joaquin on aina ollut todella helppo kouluttaa ja se on oikein taitava myös kouluratsuna. Esteet ovat kuitenkin orin päätyö ja siinä se onkin erityisen haka. Joaquin on rohkea, eikä ole koskaan kieltäytynyt hyppäämästä. Orin kanssa hyppääminen on aina mukavaa, sillä se on oikeastaan täysi automaatti. Sen kun istut kyytiin, autopilot päälle ja ohjaat vain oikeiden tolppien väliin, Joaquin hoitaa homman.

Kilpailuissa ori on todella tasainen ja varma suorittaja. Kilpailupaikalla Joaquin käyttäytyy aina esimerkillisesti, se on oikea unelma tapaus kaikessa mahdollisessa. Kilpailumatkat sujuvat aina mukavasti, kun ori tepastelee kuljetusautoon muitta mutkitta ja matkustaa kiltisti. Kilpailualueella se on rauhallinen, eikä ota minkäänlaista stressiä tai kierroksia hälinästä. Sitä voi talutella kaikessa rauhassa, verrytellä ties missä kaaoksessa ja sekasorron keskellä, eikä herra lotkauta korviaansakaan. Radalla se tekee juuri sen mitä ratsastaja pyytää ja yrittää aina parhaansa.

 

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus 2986.57
Kuuliaisuus ja luonne 3737.43
Esteratsastuksessa 6724 op. (tasolla 11)

Saavutukset

  • 20.12.2016 ktk-III palkittu (17+17+18+17=69p.)
  • 30.04.2017 ERJ-I palkittu (9+40+20+20+13=102p.)
  • 30.10.2016 EV-II (9+8+4+5+2+0=28p.)
  • 13.03.2017 Superior Grade palkittu (79,444%)
  • NJ-näyttelyt: 2x irtoSERT

Näyttelyt
28.10.2016 Micram Raceponies, NJ-näyttelyt: irtoSERT
25.11.2016 Micram Raceponies, NJ-näyttelyt: irtoSERT
ERJ-Cupit    0 kpl
-

 


 

Sukutaulu & jälkeläiset

Isälinja: Jackson GER
Emälinja: Marigold GER

Jackson GER
ktk-II, EV-II
Javier Joffrey
Bellevuela
Amazonia Anterior
Moon Eclipse
Marigold GER Manchester Manfred
Felishia
Rosegold Romeo GER
Nancy

 

HANN o. Cranleigh Jacorey s. 29.10.2016 e. Cranleigh Koko
HANN t. Cranleigh Juniper s. 07.01.2017 e. Caramelle Woods
HANN t. Jolanda D'or s. 21.05.2017 e. Chelsea D'or

 

Päiväkirja

20. maaliskuuta 2017
Cranleigh Joaquinille on tähän päivään mennessä ehtinyt siunaantua kaksi hienoa jälkeläistä. Joaquinin ensimmäinen jälkeläinen syntyi viime vuoden lokakuussa, 29. päivä. Varsa on sukupuoleltaan ori ja sen emä on meillä Cranleigh Equestrian Centressä asuva hannovertamma, myöskin meidän omia kasvattejamme, Cranleigh Koko. Nimekseen varsa sai isänsä mukaan Cranleigh Jacorey ja se asustelee meillä Cranleighissa tyytyväisenä, toimien kilpa- ja jalostusorin tehtävissä. Jacorey on menestynyt hienosti kilpailuissa ja palkittu hyvin kantakirjassa (ktk-II), näyttelyissä (Champion-arvonimi) sekä muissa arvosteluissa (Quality-arvonimi Ratsuhevosten Laatuarvostelussa). Joaquinin toinen varsa syntyi tämän vuoden puolella, 7. tammikuuta. Tämä pienokainen on sukupuoleltaan tamma ja se asustelee Ribcage's Warmbloodsissa Hollannissa. Nimeltään tamma on Cranleigh Juniper ja sen emä on S.S. Sport Horsesin kasvattama ja meillä vaikuttanut, jo edesmennyt hannovertamma Caramelle Woods. Juniper toivonmukaan pääsee kasvettuaan kilpailemaan suurille esteradoille sekä toimimaan myös siitoskäytössä jatkaen hienoja sukulinjojaan. :) Joaquin itse toimii tällä hetkellä pelkästään siitoskäytössä ja se on jo jättänyt kilparadat taakseen. Ori on saavuttanut porrastetuissa kilpailuissa tason 11 ja ominaisuuspisteitä sille on kertynyt 6724 pistettä. Joaquin on ehditty palkita myös kantakirjassa III-palkinnolla, Estevarsojen laatuarvostelussa EV-II palkinnolla sekä Ratsuhevosten Laatuarvostelussa Superior Grade-arvonimellä. Näyttelyistä on kasassa kaksi irtoSERTiä. Tällä hetkellä olemme suuntaamassa seuraavaksi ERJ:n laatuarvosteluun ja metsästämme puuttuvia sertejä Champion-arvonimeen sekä mahdollisesti myös VIR MVA Ch-arvonimeen.

25. syyskuuta 2016
Tänään oli kovin sateinen ja harmaa sunnuntaiaamu.. Juuri sellainen, että mielummin jäisi peiton alle katsomaan elokuvia, kuin lompsisi tekemään tallia ja viemään hevosia kaatosateessa pihalle.. Olin kuitenkin luvannut auttaa tänään aamutallin tekemisessä, joten hammasta purren vedin kumisaappaat jalkaan, sadetakin niskaan ja kurvasin pienen matkan kotipihaltamme talleille. Aamuheiniä jakaessa huomasin yllätykseksi, että Marigoldin karsinassa oli toinenkin hevonen. Hieraisin silmiäni muutamaan kertaan, jos olin vielä liian unenpöpperössä. Eihän sen vielä pitänyt varsoa, mutta tamma olikin päättänyt järjestää meille oikean superyllätyksen. Suloinen orivarsa tapitti emänsä vierellä oikein tomerana ja selvästikin kaikki oli sujunut varsomisessa hyvin. Kyllä siinä alkoi jo aamunäreys olla tipotiessä ja hymy suunpielissä, koska tätä varsaa oli odotettu hyvin paljon. :) Ehkä jatkossakin minun täytyy alkaa tekemään aamutalleja, jos tälläisiä yllätyksiä tulee lisää. Nimekseen pikkuherra sai Cranleigh Joaquin ja sen isä on meidän hieno hannoverilaisori Jackson GER. Joaquinista odotetaan isojen luokkien hyppääjää isompana ja se tulee jäämään meille Cranleigh Equestrian Centreen jalostusoriiksi sekä sitä ennen se saa tehdä toivonmukaan hienon uran kilparatsuna. Orin kanssa on tavoitteena tulevaisuudessa myös saada se kantakirjattua sekä ottaa osaa erilaisiin laatuarvosteluihin. Näistä voisi mainita nämä perus Estevarsojen laatuarvostelu sekä ERJ:n alainen laatuarvostelu. NJ:n ja VSN:n alaisten näyttelyissä kierteleminen, arvonimien haaliminen ja muut kissanristijäiset toki kuuluvat myös suunnitelmiimme.

 

© Kida       virtuaalihevonen / a sim-game horse