Cranleigh Equestrian Centre

Myyty uuteen kotiin!
(Ch), ktk-II, EV-III
Cranleigh Gizelle

Syntynyt04.02.2016VH-tunnusVH16-011-0054
RotuhannoverSukupuolitamma
VäritummanruunikkoSäkäkorkeus167cm
Tasore 160cmPainoitusesteratsastus
OmistajaCranleigh Equestrian Centre, VRL-08368KasvattanutCranleigh Equestrian Centre
Saavutukset(Champion)
20.04.2016 ktk-II palkittu (18+19+20+18=75p.)
29.02.2016 EV-III palkittu (9,5+3+1+1+1+0=15,5p.)

NJ-näyttelyt: 1x MVA-SERT, 2x irtoSERT

Katso kilpailumenestys VRL:n profiilista!

Ikääntyminen3-vuotias 04.02.2016, 8-vuotias 01.03.2016

 

Cranleigh Gizelle on oma kasvattitammani ja ollut omistuksessani siis koko ikänsä. Tamma on perusluonteeltaan oikein hyvätapainen ja mukava hevonen. Se on pienestä pitäen saanut oivan kasvatuksen ja on helppo käsitellä tilanteessa kuin tilanteessa. Gizellen kanssa on aina mukava puuhailla ja olla, sen kanssa ei varmasti koskaan menetä hermoja tai tule myreä mieli.

Tallissa Gizelle on asiallinen ja toimii kuin ihmisen mieli. Tamma väistää välittömästi sivulle, eteen ja taakse pyydettäessä sekä nostaa kaviot automaattisesti, kun huomaa hoitajansa kädessä kaviokoukun. Satulaa laittaessa tamma on aloillaan ja suitsiessa neiti ottaa kuolaimet suuhunsa sukkelaan. Gizelle on melko herkkä ja ei pidä jos loimia laittaessa loimia kiskoo tai korjailee liikaa edestakaisin. Tällöin tamma ilmaisee epämieltymyksensä luimistaen korviaan ja häntäänsä huiskimalla. Koskaan Gizelle ei ole kuitenkaan iskenyt hampaitaan kiinni hoitajaansa tai osoittanut mitään potkimisen merkkejä. Taluttaessa tamma kävelee innokkaasti taluttajansa rinnalla ja välillä sitä saa hieman hyssytellä, ettei se innostu liikoja. Kengittäessä, eläinlääkärissä, klipatessa ja muissa vastaavissa toimenpiteissä Gizelle on fiksusti.

Ratsuna tamma on astetta haastavampi. Se on kovin kuuma, mutta mukavalla tavalla. Gizellen kanssa pitää osaa olla rauhallinen ja pitää tasainen tuntuma kokoajan. Kylkiin riittää vain kevyt kosketus, niin neiti on jo liikenteessä. Gizelle on kivan tuntuinen suusta ja se liikkuu mielellään jo heti alusta alkaen notkean pyöreänä sekä letkeänä. Tamma on taitava sileällä ja sen kanssa on hauskaa kokeilla myös silloin tällöin erilaisia koulutemppuja. Laukan kokoaminen ja pidentäminen on sille lastenleikkiä, mikä nyt huipputason estehevoselle ei olekaan mikään kumma juttu. Harjoitukset on pidettävä kuitenkin mielenkiintoisina kokoajan, sillä muuten Gizellellä alkaa päässä pyörimään ja se alkaa hyrräämään turhilla kierroksilla. Hypätessä tamma on ketterä ja nopea. Lähestyminen esteelle on Gizellen kanssa helppoa, sillä oikea askel löytyy sen kumipallomaisuuden vuoksi nopeasti. Tamma on varovainen jaloistaan, eikä ota turhia kieltoja. Puomit eivät siis kolise kilpailuissa radalla kovinkaan usein. Kilpailukäyttäytyminen tammalla on myös erinomaista ja se tulee matkustaessa hyvin toimeen toisten hevosten kanssa.

 

Sukutaulu & jälkeläiset

Isälinja: Cranleigh Greyson - Greyback
Emälinja: Ithaca Grey - Phoenix GER

i. Cranleigh Greyson ii. Greyback iii. Attack
iie. Twilight
ie. After Dawn iei. Red Hornet
iee. Breaking Twilight
e. Ithaca Grey ei. I Will Never Be A Star eii. Herospektacular
eie. Salty Popcorn
ee. Phoenix GER eei. Cause Misery
eee. Katana

 

-

Kilpailutulokset

24.02.2016 Gestüt Westfeld, NJ-näyttelyt: irtoSERT
25.03.2016 Gestüt Westfeld, NJ-näyttelyt: BIS3, MVA-SERT
08.05.2016 Royal Gear, NJ-näyttelyt: irtoSERT

© Kida       virtuaalitalli / a sim-game stable - virtuaalihevonen / a sim-game horse