Cranleigh Equestrian Centre

ktk-II, Premier, First Champion
Dandelion RGE
† 20.07.2017

Syntynyt03.05.2016 VH-tunnusVH16-011-0177
RotuhannoverinhevonenSukupuoliori
VärirautiasSäkäkorkeus169cm
Tasore 140cmPainoitusesteratsastus
OmistajaCranleigh Equestrian Centre, VRL-08368KasvattanutRoyal Gear
Ikääntyminen8-vuotias 03.05.2016

Dandelion RGE ostettiin alunperin kouluratsuksi Dawnfrostiin, mutta sen tempperamenttisen luonteen vuoksi ori vaihtoi kouluratsun uransa esteratsun hommiin ja muutti Cranleigh Equestrian Centreen asumaan. Dandelion tulee kasvattajaltaan Roayl Gearin siittolasta Hollannista. Ori tulee mukavasta yksipolvisesta suvusta, sen isä on hyvin este- ja kouluradoilla menestynyt mustan värityksen omaava hannoverori Dark Elite ja emä kaunis, myöskin kilparadoilla mainetta niittänyt, punaruunikon värin omaava hannovertamma Carinette. Dandelion muutti heti vieroitusikäisenä meille ja saa luvan majailla nurkissamme haudan lepoon saakka.

Luonteeltaan Dandelion on melko haastava ja ailahtelevainen. Ori on perinyt isältään paljon tempperamenttia ja jääräpäisyyttä, mutta onneksi emältään se on taasen saanut edes hieman tasoitusta tilanteeseen. Dandelionia saa käskeä ja komentaa ihan reilusti, jos se meinaa alkaa isottelemaan. Kova kuri ja johdonmukainen käsittely pitää tämän orin asteikolla OK-käsitellä. Huonoina päivinä hoitaja saa kyllä purra hammasta, jotta jaksaa Dandelionin pelleilyjä. Harjatessa Dandelion kannattaa ihan suosiolla laittaa kiinni kummaltakin puolelta käytävälle ja hoitaa nopeasti valmiiksi. Taluttaessa ori usein on kiltisti, mutta välillä sitä saa pidellä vahvemminkin.. Näinä päivinä kun Dandelion ei menaa pysyä maanpinnalla sitten millään.

Ratsuna ori on mukavampi. Se on kuitenkin aika kuuma ja vaatii hyvin kärsivällisen ratsastajan. Herkkä ori on joskus turhankin räjähdysaltis ja sen kanssa ollaan treenattu lukuisia kertoja, jotta Dandelion jaksaisi malttaa eikä ottaisi hernettä nenäänsä niin helposti. Komeasti liikkuva ja näyttävä Dandelion tottakai on, sitä ei voi kieltää. Orilla on kauniit liikkeet ja ei sitä huonolla rakenteellakaan ole pilattu. Ratsastaessa Dandelion on suustaan pehmeä ja kulkee mielellään oikeinpäin jo heti alkajikseen. Uskon Dandelionin rauhoittuvan pikkuhiljaa kunhan se saa paljon rutiinia ja toistoja harjoituksiin, jäämme innolla odottamaan mitä tulevan pitää. Esteillä ori on reipas ja nopea kintuistaan. Se ei ota turhia puomeja alas, mutta hyppypaikasta ori on melko tarkka.

Kilpailukäyttäytyminen Dandelionin kanssa on vielä hakusessa.. Ori menee kuljetusautoon ja matkustaa ihan hyvin muiden kanssa, mutta kilpailupaikalla sen on pakko pistää show pystyyn. Mekkalaa ja pörhistelyä aivan liikaa, samoin keskittyminen on jossain aivan muussa kuin pitäisi. Verryttelyyn päästyään Dandelion hieman rauhoittuu, mutta vaatii aikaa ja tilaa. Jos verryttely sujuu moitteetta, liikkuu Dandelion radallakin todennäköisesti ihan hyvin.

 

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus 1728.75
Kuuliaisuus ja luonne 3007.27
Esteratsastuksessa 4736.02 op. (tasolla 9)

Saavutukset

  • 20.03.2017 ktk-II palkittu (21+18+20+19=78p.)
  • 18.05.2016 Premier palkittu (71%)
  • 13.03.2017 First Champion palkittu (72,222%)
  • NJ-näyttelyt: 1x irtoSERT

Näyttelyt
23.10.2016 Royal Gear, NJ-näyttelyt: irtoSERT
ERJ-Cupit    0 kpl
-

 


 

Sukutaulu & jälkeläiset

Isälinja: Dark Elite
Emälinja: Carinette

Dark Elite
ktk-II
Dark Pleasure Dark Knight
Fairytale
Golden Evita Golda IV
Silver Heart
Carinette Cartman Corrison
Scirla
Pironette Piranha
Marysol GER

 

HANN o. Cranleigh Django s. 15.09.2016 e. Amalthea
HANN o. Cranleigh Drogo s. 07.01.2017 e. Brokeback Queralt

 

Päiväkirja

20. marraskuuta 2016
Dandelion on tänään jäänyt kilparadoilta eläkkeelle! Ori on kilpaillut hienosti niin este-, kuin kouluradoilla ja on päässyt nyt maksimitasolleen kummassakin lajissa. Esteradoilta orille kertyi ominaisuuspisteitä yhteensä 4736.02 pistettä ja ne jakautuivat seuraavanlaisesti: Hyppykapasiteetti ja rohkeus - 1728.75 pistettä sekä Kuuliaisuus ja luonne - 3007.27 pistettä. Ori on tasolla 9. Kouluratojen osalta Dandelion on tasolla 8 ja pisteet jakautuivat kuuliaisuuden sekä luonteen lisäksi: Tahti ja irtonaisuus - 1465.25 pistettä. Yhteensä ominaisuuspisteitä kertyi 4472.52 pistettä. Dandelion siirtyy nyt kokonaan siitoskäyttöön ja on tarjolla jalostukseen puoliveri-, täysiveri- sekä ponitammoille. Orin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvat myös ainakin ERJ:n laatuarvostelu sekä kantakirjaus. Toiveissa myös tottakai näyttelyarvonimet!

15. kesäkuuta 2016
Dandelion RGE saapui Hollannista aikoinaan, nuorena muutaman vuoden ikäinenä Dawnfrostiin kilpa- ja siitosoriiksi. Orin on kasvattanut hollantilainen kilpa- ja siitostalli Royal Gear ja ostin pikkuherran Royal Gearin kesän kasvattimyynneistä. Kaavailin Dandelionille alkuksi kouluhevosen uraa, sillä sen kummatkin vanhemmat olivat menestyneet mainiosti kouluradoilla ja Dawnfrost toimi tällöin koulupainoitteisten puoliveristen kasvattajana. Dandelion ehtikin kilpailla alkuun koulukilpailuissa, mutta sen tempperamenttisen luonteen takia päätin vaihtaa orin kilpailulajin esteratsastukseen lopulta. Dandelionin isä, Dark Elite on kilpaillut myös esteillä, joten sukulinjojen puolesta Dandelion oli perinyt hyvät hyppylahjat itselleen. Dandelion muutti Cranleighiin syksyn aikana ja aloitti estehevosen uransa lupaavasti. :) Nappi valinta orille, kun mietin sen myymistäkin jo yhdessä vaiheessa.

 

© Kida       virtuaalihevonen / a sim-game horse