Cranleigh Equestrian Centre

Quality
Ancalimë
† 20.07.2017

Syntynyt08.12.2014 VH-tunnusVH15-011-0269
RotuhannoverinhevonenSukupuolitamma
VärikärpäskimoSäkäkorkeus170cm
Tasore 160cmPainoitusesteratsastus
OmistajaCranleigh Equestrian Centre, VRL-08368MaahantuonutGestüt Silbereiche
Ikääntyminen8-vuotias 08.12.2014

 

Kilpailutiedot

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus 3121.83
Kuuliaisuus ja luonne 3828.68
Esteratsastuksessa 6950.51 op. (tasolla 11)

Saavutukset

  • 19.03.2017 Quality palkittu (61,667%)

 


 

Sukutaulu & jälkeläiset

Ardamir Also
White Light
Daiquiri GER Del Garo
Bel Esprit

 

HANN o. Ravesteyn Oak s. 06.06.2015 i. Rosenfürst
HANN t. Cranleigh Jacqueline s. 24.01.2017 i. Jackson GER

 

Päiväkirja

26.09.2016: estevalmennus kotona / Tuulia T.
Ajomatka Hollannista sijaitsevalta tilaltani Saksan Hagenissa sijaitsevalle Gestüt Silbereichelle ei ollut onneksi aivan yhtä pitkä kuin edellisen kertainen ajomatkani Mulberry Poniesiin, joten olin vielä virkeä noustessani autosta Gestüt Silbereichen pihamaalla. Ohitse kulkevalta tallintyöntekijältä sain kuulla indyn olemassa ottamassa Ankka nimistä hevosta tarhasta sisälle, missä voisi kestää hetki, sillä Ankka ei ollut mikään helppo hevonen kiinniottaa tai taluttaa. Samainen tallintyöntekijä osoitti minulle tien Ankan tarhalle kerrottuani, että olin lupautunut valmentamaan paria indyn hevosta. Ankan tarhalle päästessäni huomasin indyn juoksevan kimon tamman perässä, joka ei olisi halunnut antaa itseään kiinni. Huikkasin indylle josko hän kaipailisi apuja kimon tammansa kiinni ottamisessa ja apu kelpasikin naiselle. Yhdessä saimme Ankan ajettua tarhan nurkkaan, jolloin indy napsauttin riimunnarun tamman riimuun. Ankka ei kuitenkaan ollut valmis antamaan periksi vaan nousi takajaloilleen, jolloin indy läimäisi tammaa ryntäile riimunnarun päällä, minkä jälkeen tamma ei enää temppuillut. Indy kiitti minua avusta ja kertoi ettei Ankan kiinniottaminen ollut läheskään yhtä hankalaa ruuan kanssa, mutta nainen oli unohtanut ottaa porkkanoita mukaan tallista, jolloin Ankkakaan ei halunnut antaa itseään vapaaehtoisesti kiinni. Kävellessämme takaisin tallille indy kertoi Ankan olevan ensimmäinen valmennettavani ja että hän oli yrittänyt saada tamman valmiiksi ennen tuloani. Tämän kuultuani ajattelin mitäköhän valmennuksesta tulisi mikäli tamma olisi yhtä hankala ratsastettava kuin kiinniotettavakin, mutta indy hieman hälvensi huoliani kertomalla, että selästä käsin Ankka oli hieman nöyrempi kuin maastakäsiteltäessä. Päästyämme takaisin tallille ja indyn alkaessa laittaa tammaa valmiiksi valmennusta varten huoleni kuitenkin palasivat, sillä Ankka käyttäytyi kuin pahainen kakara, mutta lopulta indy sai kimon tammansa valmiiksi ja lähdimme kävelemään kohti kenttää.

Kentälle päästyämme indy kipusi Ankan selkään ja alkoi lämmitellä tammaa ohjeideni mukaisesti eri askellajeissa sileällä. Ankka hieman testasi indyä oikomalla kulmista ja hyppimällä sivuille valmennuksen aluksi, mutta lopulta indy sai tamman keskittymään työntekoon ja unohtamaan pelleilyt, jolloin annoin kaksikolle luvan tulla veryttelyesteiksi pystyttämieni pystyesteiden yli. Huomatessaan pääsemään hyppäämään Ankka oitis höristi korviaan. Lämmittelyesteitä lähestyitte päätähuimaavaa vauhtia eivätkä puomit pysyneet kannattamissaan Ankan jyrätessä esteiden läpi, joten kehotin indyä tekemään voltin ja yrittämään uudestaan. Tällä kertaa kaksikko lähestyikin esteitä maltillisemmassa vauhdissa ja kaksikko pääsi esteiden yli puhtaasti vaikkakin tyylissä oli sanomisen varaa. Hypättyänne muutamaan otteeseen lämmittelyesteiden ylitse annoin kaksikon mennä hetken käyntiä uraa pitkin, sillä aikaa kun selostin tämän kertaisen tunnin tehtävän. Olit aiemmin kertonut sarjaesteiden olevan Ankalle hankalia, joten tänään harjoittelisimme kolmoissarjaa. Pystyttämäni kolmoissarja koostuii kahdesta okserista ja yhdestä pystyesteestä. Selitettyäni teille tehtävän ja annettuani teille lähtöluvan ohjasit Ankan reippaassa laukassa kohti sarjan ensimmäistä osaa okseria, jonka yli pääsitte puhtaasti. Ajauduitte kuitenkin liian lähelle sarjaesteen toista osaa pystyestettä ja vaikka tamma hyppäsikin urhoollisesti pystyesteen ylitse pudotti se esteen ylimmän puomin. Sarjan kolmannelle osalle tulitte poissa tasapainosta, jolloin Ankka kieltäytyi hyppäämästä esteen yli. Ohjeistin sinua lyhentämään tamman laukkaa jo hyvissä ajoin sarjan ensimmäistä osaa, jolloin teille ei tekisi niin tiukkaa mahtua esteiden väliin. Toinen yrityksenne oli huomattavasti parempi kuin ensimmäinen ja selvisitte esteiden yli puhtaasti. Tässä vaiheessa päätin kuitenkin vaikeuttaa tehtävää piirun verran siten että kahden ison laukka-askeleen sijasta ottaisitte väliin kolme pienempää laukka-askelta. Ankka vähän nakkeli niskojaan kun sitä pyydettiin lyhentämään askeltaan entisestään, mutta selvisitte esteiden yli puhtaasti. Saitte hypätä sarjan yli vielä pari kertaa ennen kuin annoin sinulle luvan siirtää Ankka ravin kautta käyntiin. Käynnissä sait vielä hetken taivutella tammaa erilaisia kiemuroita tehden kunnes annoin teille luvan kaartaa kentän keskelle pysähdyksiin.

23.09.2016: VP ratsastaa Ankalla / VP
Saavuin valmennusreissuilta tuttuun Silbereicheen varhain syysaamuna muihin hommiin, sillä olin luvannut käydä läpiratsastamassa indyn yhden tamman. Talliin päästyäni tuttu tamma seisoikin jo varusteet päällä käytävällä, joten vedin kypärän päähän ja lähdin suunnistamaan kentälle. Lähdin työstämään Ankkaa sillä ajatuksella, että sen on kuljettava kahden pohkeen ja ohjan välissä tyytyväisenä, eikä se saisi huojuta tapansa mukaan vuoroin oikealle ja vuoroin vasemmalle. Alkuun Ankka tuntui hieman närkästyneeltä, mutta hiljalleen kuolaintuntumaa vastusteleva tamma ymmärsi, että se pääsisi huomattavasti helpommalla yhteistyötä tehdessään. Notkistavia ja kuuliaisuutta parantavia harjoituksia teettäessäni tamma alkoi hiljalleen pyöristymään ylälinjastaan ja tuli paremmin pohkeen eteen, jolloin aina hyvien pätkien jälkeen ratsastin tamman tehtävästä kehujen saattelemana ulos kiitokseksi hyvästä työstä.

20.09.2016: estevalmennus / VP
"No hupsista! Vedä hetki syvään henkeä, ja nollaa tapahtunut. Tuu sitten uudelleen, ja tarjoa sille tammalle niin selkeät raamit kuljettavasta suunnasta, ettei sille jää vaihtoehtoja. Nyt toi sen tehtävästä luistaminen alkaa olemaan jo silkkaa possuilua eikä sitä, ettei se ymmärrä mitä sä siltä haluaisit." ohjeistin ratsastajaa, joka juuri oli päätynyt puoliveritamman kaulalle sen kieltäytyessä esteelle. En ollut kovin hämmästynyt tamman toiminnasta, sillä se oli koko alkutunnin kiemurrellut ratsastajan apujen välissä kuin känninen kala, eikä ratsastaja aikaisemmista kehotuksista huolimatta ratsastanut hevosta apujensa väliin. Loppuvalmennuksen aikana indy selkeästi panosti ratsastukseen, jolloin ratsukko löysi pääosin hyviä ponnistuspaikkoja ja hevonen eteni esteiden välissä rytmikkäästi ja mitä parasta - suoraan.

 

© Kida       virtuaalihevonen / a sim-game horse