Luno Holsteiners

Pääsivu Uutiset Tallin asukkaat Kasvatustoiminta Sähköposti

Uutiset & kuulumisia

Joulu tuli ja meni!
29. joulukuuta 2016

Taas on vierähtänyt tovi viime kuulumisista.. Lunossa syntyi syksyn aikana kolme varsaa ja ne taitavatkin jäädä tämän vuoden ainoakaisiksi varsoiksi. Muuten meillä elellään varsin leppoisasti, eikä hevosia ole pahemmin kilpakentillä käynyt. :)

 

Kevätkuulumisia
13. huhtikuuta 2016

Kevät ja lämpimät ilmat ovat vallanneet Italian kukkulamme. Kaikki Lunon asukkaat ovat nyt käyneet läpi kilpailu-urakkansa ja kaikilla on kasassa vähintään 20 ERJ:n alaista sijoitusta. Muutoin meillä menee jalostuspuolella hyvin hiljaisesti ja uusia varsoja ei vielä tänä vuonna ole syntynyt lainkaan. Saapa nähdä milloin niitäkin alkaa ilmaantumaan, holsteinit eivät ole olleet kovin pinnalla viime aikoina, joten hiljaista on.. :)

 

Lunon uudet herrasmiehet!
7. syyskuuta 2015

Lunoon muutti tänään asumaan kolme upeaa uutta tuontioria suoraan Saksasta. Tällä kertaa en ostanut vain L-kirjaimella alkavia oreja, mutta sen sijaan sitten pelkkiä tummanruunikkoja.. Mitäköhän meille sitten seuraavaksi saapuu. :D Tervetuloa joukkoon tummat komistukset; Consul, Konrad ja Magpie! ♥ :) Oriit aloittavat kilpailemisen tuotapikaa ja ovat tarjolla jo jalostukseen.

 

Syksy on saapunut
3. syyskuuta 2015

Kesä on nyt vietetty lämpimissä ja paahtavissa oloissa täällä Italiassa ja on aika siirtyä syksyn viettoon. Lunon hevoset ovat kierrelleet ahkerasti koko kesän kilpaluissa ja olemme kuskanneet hevosiamme myös Estevarsojen laatuarvosteluun kelpo menestyksellä! Talliin on muuttanut muutama uusi tamma ja uusia varsojakin on siunaantunut kesän aikana.

Syksyn suunnitelmiin kuuluu lisää kilpailemista ja ainakin uusia tuontioreja! ;)

 

Uutuuksia Lunossa!
16. toukokuuta 2015

Uusi ulkoasu ja sivut on päivitetty täysin uuteen uskoon. :) Talliin on syntynyt myös paljon uusia varsoja ja on meille muuttanutkin sekä muuttamassa toisilta talleiltakin taas uutta jalostusmateriaalia. Hevosia on ilmoiteltu koitoksiin ja tavoitteena on nyt saada koko konkkaronkalle kasaan se 40 ERJ:n alaista sijoitusta.

 

Spring News!
27. maaliskuuta 2015

Olen näköjään harvinaisen laiska kirjoittelemaan näitä kuulumisia. Lunossa elellään leppoisasti, hevoset ovat mukavasti kilpailleet ja talliin on juuri muuttanut muutama uusi tuontitamma.

Ulkoasu on kokenut hieman päivitystä, eipä näytä niin synkän harmaalta kuin edellinen. :)

 

Back in business!
16. lokakuuta 2014

Kamalasti on vierinyt aikaa ja Lunossa on ehtinyt sattua ja tapahtua vaikka mitä. Talli sulki ovensa joskus keväällä ja hevosista suurinosa löysi uuden kodin. Holsteinit alkoivat pursua korvista ulos ja oli pakko ottaa aikalisä tähän touhuun. Jostain kumman syystä holsteineilla on aina tapana palata takaisin kuvioihin ja tässä sitä nyt sitten taas ollaan.. Lokakuun puolivälin vaiheilla Luno palasi takaisin elävien kirjoihin ja toiminnan olisi tarkoitus jatkua samaan tuttuun tapaan kuin aikaisemminkin.

VRL:ssä on uudistuttu myös laatuarvostelujen suhteen. Nykyisin estehevosilta vaaditaan 40 ERJ:n alaista sijoitusta ja vanhemmilta kummaltakin 20 sijoitusta. Tämä on ilouutinen meille, sillä nyt voimme panostaa entistä enemmän laajempiin sukulinjoihin ja saamme kilpailutettua jalostushevosemme paremmin. Lunon syksyn ja talven tavoitteena onkin tuoda paljon uutta holsteinverta sekä lähettää uusia Lunolaisia valloittamaan virtuaalimaailmaa.

Olemme muuttaneet uuteen osoitteeseen, joten päivittäkäähän linkkinne! :)

 

Laatuarvostelujen riemua
29. tammikuuta 2013

Lunoon saapui taas uusi asukas! Scaonista meille kuskattiin uusi ruunikonvärinen ori, Scaon Travis. Travisin isä on meidän Targon ja emä Scaonissa asuva holsteintamma Berto Ameera.

Nemo ja Rocco kävivät pyörähtämässä Estevarsojen laatuarvostelussa tuossa 20. päivä tammikuuta. Orit käyttäytyivät ihan kelvollisesti, hieman rettelöitsivät ja saivat 6-7 luokkaa pisteet käyttäytymisestä. Nemo sai liikkeistä ja irtohypytyksestä täydet kympit, Rocco taas sai irtohypytyksestä 7 ja liikkeistä vain 4 pistettä. Ehkä meidän ranttalipoika viisastuu vanhetessaan? :) Nemo jäi kaksi pistettä vajaaksi I-palkinnosta.

Kilpakentiltäkin kuuluu mukavia, muunmuassa Philolla on kasassa jo hurja määrä sijoituksia, samoin Nemo, Champ, Forever ja Linnea tulevat hyvää vauhtia perässä.

 

Uusia hevosia talliin
14. tammikuuta 2013

Lunoon on muuttanut hirmuisesti uusia hevosia! Tervetuloa uudet oriit, Orcobal, Salerio ja Targon sekä tammat Bourbon Luno, Cosmic Forever, Portia Luno, Scaon Ladybug, Scaon Priceless, Unica LIN ja Lunamia Luno.. Näitä onkin mukava viedä kilpailuihin, eipä ainakaan kisalistat ammota tyhjyyttään ;)

 

Uusi vuosi ja vanhat kujeet!
5. tammikuuta 2013

Joulu meni nopeasti ohi ja uusi vuosi on alkanut. Meillä on edelleen mennyt aika hiljaisesti, mutta mihinkäs tässä nyt mihinkään kiire edes on.

Jouluna meille syntyi tallin täydeltä uusia varsoja, jotka laitettiin myyntiin. Jännitin jo alkuun mitenköhän nämä holsteinit nyt menevätkään kaupaksi, vai joudunko jättämään koko katraan Lunoon asumaan ja kasvamaan. Sain kuitenkin yllättyä positiivisesti, koska jokainen varsa löysi melko nopeaan uuden kodin. :) Hienoa, esteholsteinien vallankumous on selvästikin alkanut! Ainoastaan yksi varsa jäi meille Lunoon, hieno kolmipolvisen sukutaulun omaava Romanov Luno.

Kilpailusijoitukset on nyt saatu myös hevosten sivuille esille. Kilpailemista jatketaan ahkeraan ja jossain vaiheessa meille on saapumassa uusi lasti tuontihevosia talliin. :)

 

Joulu tulee
2. joulukuuta 2013

Ihanaa, kohta on joulu. Meillä täällä Italiassa paistaa aurinko, eikä lunta näy missään. Sepä vasta ihanaa onkin! Ei ole ikävä lumisia maisemia ja kylmiä pakkaspäiviä. Hevosetkin viihtyvät mainiosti, kun ei tarvitse pyristellä kolmen toppaloimen alla tallissa. Joulun aikaa aijomme viettää rauhallisesti, emmekä ota osaa kilpaiuihin. Hevoset saavat lomailla ja levätä ensi vuoden kilpailuja varten.

Sen sijaan marraskuussa Lunossa kilpailtiin ahkerasti. Hevoset ovat saaneet mukavasti sijoituksia kerättyä, mutta laiska omistaja ei ole saanut niitä päivitettyä sivuille asti.. :) Ehkä nekin saadaan jossakin vaiheessa näkyviin. Muuta sen kummempaa ei meillä ole tapahtunu, elämä on ollut hyvinkin leppoisaa.

 

Happy Halloween!
31. lokakuuta 2013

Tänään juhlitaan Halloweenia, on lokakuun viimeinen päivä. Tämä onkin oikein hyvä päivä aloittaa tallin uutisten ja kuulumisien kertominen.. Luno aloitti toimintansa lokakuun loppupuolella, muutama päivä sitten. Olen jo kauan ollut täysin kyllästynyt ainaiseen laatuarvosteluihin tähtäämiseen ja sen tuomiin paineisiin. Halusin tehdä jotain mukavaa ja rentouttavaa, sellaista mitä oikeasti haluan puuhailla tällä hetkellä virtuaalihevosten parissa. Inhoan nykypäivän ERJ:n laatuarvostelua, enkä tule viemään sinne enää hevosia, kuin poikkeustapauksissa.. Lunon hevoset tuskin tulevat tähtäämään laatuarvosteluihin, se ei kuulu tallin konseptiin. Tästä ajatuksesta syntyi sitten Luno, joka yhdistää rakkauteni esteratsastukseen sekä holsteineihin.

Ensimmäiset hevoset majoittuivat talliin ja aloittavat tuota pikaa kilpailemisen rataesteiden parissa. Toivottavasti he saavat paikkansa holsteinien sukutauluissa ja tulevat piristämään sekä uudistamaan virtuaalimaailman holsteinkantaa. Kaikkien hevostemme kanssa tullaan kilpailemaan ainakin 20 ERJ:n alaista sijoitusta, jotta niiden jälkikasvulla on mahdollisuus saada laatuarvosteluista täydet sukupisteet vanhempien kilpailujen osalta. Kilpailu-uran ohella hevosemme toimivat siitoskäytössä ja kun jälkikasvua on tarpeeksi, viikatemies kutsuu!

En tiedä kuinka paljon toimintamme poikkeaa muista puoliveritalleista ja järkyttääkö hevostemme elämänkulku kasvattajia - se jää nähtäväksi. :)

 

© Luno   |   virtuaalitalli   a sim-game stable