† 21.6.2016
VH15-013-0088

Walker von Lark

Syntynyt, ikä15.05.2015, 8v. 15.05.2015
Rotu, sukupuolioldenburg, ori
Väri, säkäruunikko, 169cm
Painoitus, tasokouluratsastus, Grand Prix
OmistajaDawnfrost, VRL-08368
KasvattanutAlondra

ktk-kelpoinen
15.05.2016 KRJ I palkittu (8,5+41+25+17+11=102,5p.)
26.04.2016 Premier palkittu (67%)
20.06.2015 KV-II palkittu (9+5+5+1+0,5=20,5p.)
15.07.2015 VAR-III palkittu (9+8+0+3+3=23p.)

 

Kiva ja rehdin oloinen kaveri. Hieman nössön ja aranpuoleinen ennemmin, kuin nenänsä joka paikkaan työntävä. Walker on meille Alondrasta hankittu koulupainoitteinen oldenburgori, joka tulee kivasta suvusta. Orin kanssa tähdätään hyviin tuloksiin ja luultavasti myös laatuarvosteluihin.

Hoitaessa ori on epäilevä ja pysyttelee mieluiten paikoillaan omassa karsinan nurkassaan. Ovea voi pitää siis auki ilman huolen häivää, että ori pinkaisisi sieltä seikkailemaan tai muuten vain omille teille. Varusteita laittaessa Walker saattaa yrittää väistää astetta sivummalle, kun satula on niin pelottava kapistus. Pieni tutkiskelu kuitenkin auttaa ja helpottaa kummasti orin mieltä. Ei se selkään laitettava penkki nyt syökään Walkeria. Kas kummaa? Suitset ja kuolaimet menevät siinä samassa ihan mukavasti päähän. Taluttaessa Walker kulkee taluttajansa takana ja kun jokin alkaa sitä pelottaa, puskee se helposti talutajansa syliin. Iso mies nyt kenenkään syliin mahdu, joten taluttaja saa kyllä komentaa kunnolla orin omalle paikalleen.

Ratsastaessa Walker on reipas ja säpsy. Ori yleensä korvaa rohkeuden vauhdilla ja haluaa pinkoa pelottavista kentän kulmista tai kouluaitojen varjoista äkkiä ohi. Walkerilla pitääkin keksiä paljon tekemistä, jos haluaa pitää sen keskittyneenä työntekoon, eikä kuikuilevan kaikkea muuta mahdollista. Ori on muuten miellyttävä ratsastaa. Walker on pehmeä suustaan ja myötää nopeasti niskastaan pyöreäksi. Walker käyttää takaosaansa hyvin ja se on kevyt pohkeelle. Ori osaa kaikki kouluratsastuksen temput, mitä nyt GP-hevoselta vaaditaan. Piffit, paffit ja piruetit sujuvat hyvin, jos ori on kuulolla täydellisesti. Walkerin kanssa harjoitellaan vielä niiden pelottavien asioiden kanssa toimimista, joita tulee aina silloin tällöin lisää, mutta pikkuhiljaa sekin alkaa niihin tottua..

Kilpailuissa ori on aluksi pelokas ja jännittynyt. Se pitää saada verryttelyssä kunnolla avuille, jos mielii lähteä radalle tekemään hyvää ja rentoa suoritusta. Pienen alkusähellyksen jälkeen orikin alkaa verryttelyssä tottumaan muihin hevosiin ja uskaltaa rentoutua. Radalla se sitten tekee kiltisti yleensä mitä ratsastaja siltä ikinä pyytääkään. Joskus jokin pelottava kukkapuska vie kyllä voiton ja ori pistää ratansa aivan ranttaliksi. Onneksi kovin usein ei näin käy! Tällöin se puhkuu ja puhisee, eikä suostu menemään lähellekään tätä pelottavaa asiaa. Matkustaessa Walker arpoo kuljetusautoon menemisestä tovin.. Jos autossa on jo kaveri odottamassa, käy kuljetusautoon meneminen paljon helpommin, kuin yksinään. Matkustaminen sen sijaan sujuu sen kummemmin ongelmitta.

 

i. Walkenounz old m 170cm
ktk-II, KRJ I
ii. Waldhramm old m 172cm iii. Waldmunt old mrn 170cm
iie. Roskue old mkm 171cm
ie. Irmina Kantelly old trn 169cm iei. Dagonet old trt 173cm
iee. Idaia old rn 163cm
e. Pierdinette old rn 167cm
ktk-III, KRJ I
ei. Pioedan old rn 170cm eii. Seer Pedan old rn 169cm
eie. Kisele old rnkm 167cm
ee. Fornette old rn 168cm eei. Fourstation old rn 172cm
eee. Estelle old trn 165cm

Isälinja: Walkenounz (1)
Emälinja: Pierdinette (1)

o. Dawnfrost Wilmer (s. 30.05.2015, e. Ramant Medusa)
o. Dawnfrost Wyatt (s. 17.06.2015, e. Ramant Chips)

Ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00
Nopeus ja kestävyys 0.00
Kuuliaisuus ja luonne 3052.57
Tahti ja irtonaisuus 3768.90
Tarkkuus ja ketteryys 0.00
Kouluratsastuksessa 6821.47 op. (tasolla 11)

KRJ-Cupit +1

30.09.2015 Syyskuun KRJ-Cup, KRJ Helppo B: 14/326

Näyttelyt

-

All-Sim Evaluation

Character - 2
Temperment - 4
Ability to Work - 2
Willingness to Work - 4
General Specialty Aptitude - 19
Basic Gaits - 13
Rideability - 17
Conformation - 6
Grand Total 67%

15.05.2015: Walker von Lark, lempinimeltään Valtteri, Vallu, Valtsu, Vauva.. tuli meille Dawnfrostiin tänään. Olin tehnyt kaupat orista jo ennen sen syntymää ja odotin kuin kuuta nousevaa sitä päivää, kun Walker syntyy. Ori sai nimensä lemppari tv-sarjastani mukaan, The Walking Deadistä. Toivonmukaan herra tulevaisuudessa liikkuu hieman sutjakkaammin ja kauniimmin kuitenkin kuin walkerit tässä sarjassa.. Hehheh! Valtterin on kasvattanut puoliverisiittola Alondra ja se muutti Iso-Britannian maisemiin Saksasta. Orin isä on hieno oldenburgilaisori Walkenounz ja emä oldenburgilaisia sukulinjoja niin ikään edustava tamma Pierdinette. Walker aloittaa kilpailutaipaleensa heti kun saa rekisterinumeron itselleen. Odotukset orin tulevaisuuden suhteen ovat korkealla. Tavoitteenamme on käydä kilpailut läpi, toimia siitosorin tehtävissä sekä suunnata laatuarvosteluihin!

30.05.2015: Walker von Lark on saanut tänään ensimmäisen jälkeläisensä! Ori astui Dawnfrostin oldenburg-tamman Ramant Medusan ja iloisena saimme seurata tänään uuden varsan syntymistä talliin. Varsominen käynnistyi pienien ongelmien kera, mutta eläinlääkärin nopealla ja ammattitaitoisella toiminnalla sekä avustuksella tammamme sai varsottua lopulta turvallisesti ja suuremmitta ongelmitta. Syntynyt varsa on sukupuoleltaan ori ja nimekseen se sai Dawnfrost Wilmer. Ori on väritykseltään mustanruunikko. Wilmer myytiin uuteen kotimaahan ja kotiin Saksaan, Alondran puoliverisiittolaan, jossa sen tulevaisuus tuo tullessaan kouluradoilla kilpailemista sekä jalostusorin tehtäviä. Toivotamme uusille omistajille oikein paljon onnea ja hyvää tulevaisuutta sekä matkaa Wilmerin kanssa! Toivonmukaan kasvattimme nähdään koulukilpailuissa GP-ratojen voittajana sekä näyttelykehien valloittajana.

17.06.2015: Walkerin toinen jälkeläinen syntyi tänään kesäkuun viileänä ja sumuisena aamuna. Olin juuri saapunut aamulla ruokkimaan hevosia, kun aavistin yhden tammoistamme aloittavan pian varsomisen. Dawnfrostin omistama oldenburg-tamma Ramant Chips varsoikin meille komean, tummanruunikon värityksen omaavan varsan. Sukupuoleltaan pienokainen on ori ja se tulee jäämään meille Dawnfrostiin kilpailukäyttöön sekä siitosoriksi kasvettuaan. Nimekseen pikkuherra sai Dawnfrost Wyatt. Varsominen oli sujunut normaaliin tapaan, tamma ja varsa voivat erittäin mainiosti ja mitään sen kummempia ongelmia tai sattumuksia ei tällä kertaa käynyt. Innolla jäämme odottamaan minkälainen kouluratojen valloittaja tästä pikkuruisesta Wyattista sitten tulevaisuudessa tuleekaan! Toki varsan kanssa olisi haaveina myös saada se kantakirjaan ja esittää eri näyttelyissä.

18.04.2016: Walker on viimein päättänyt kilpailu-uransa! Orin kilpailu-ura oli menestyksekäs ja kapusimme porrastetuissa kilpailuissa aina huipulle asti. Saapi olla ylpeä näin hienosta kouluratsusta, mikä Dawnfrostin tallista löytyy. :) Walker tulee nyt siirtymään pelkästään siitoskäyttöön ja se tulee tarjolle jalostukseen myös ulkopuolisille tammoille. Tähtäimessämme ovat seuraavaksi KRJ:n laatuarvostelu ja mahdollisesti myös Yleislaatuarvostelu. Walkerhan on tähän mennessä palkittu jo hienosti erilaisissa varsojen laatuarvosteluissa. Kouluvarsojen laatuarvostelussa herra palkittiin viime kesäkuussa KV-II palkinnolla, pistein (9+5+5+1+0,5=20,5p.) ja viime heinäkuussa Varsalaatuarvostelussa VAR-III palkinnolla, pistein 9+8+0+3+3=23p.). Huhtikuussa 2016 kävimme Walkerin kanssa All-Sim Evaluation Station arvostelun, jossa ori sai Premier arvonimen.

© Kida       virtuaalihevonen / a sim-game horse