Dawnfrost Ponies

VIR MVA Ch, VSN Ch, ktk-III, KRJ-II, YLA2, VWY-III, Premier
Elderwood's Blue Dragon

† 22.02.2018

Syntynyt15.08.2016 VH-tunnusVH16-023-0046
Rotuwelsh part bred (50%)Sukupuoliori
VärirautiasSäkäkorkeus148cm
OmistajaDawnfrost, VRL-08368MaahantuonutDawnfrost
Ikääntyminen8-vuotias 15.08.2016

Elderwood's Blue Dragon saapui meille nuorena ponina suoraan kasvattajaltaan Elderwood Sport Poniesin siittolasta. Ostin orin Dawnfrostiin kilpailu- ja siitoskäyttöön ja olen ollut tähän mennessä oikein tyytyväinen uuteen ostokseeni. Dragon tulee hienosta täysiveri-welsh miksauksesta ja edustaa rodultaan NWR-kelpoista welsh part brediä. Mikäs olisi sen parempi tulevaa siitoskäyttöä ajatellen, kun oria voi huoletta käyttää niin welsh part bredien kuin brittiläisten ratsuponien jalostuksessa.

Blue Dragon on luonteeltaan isänsä tapaan melkoinen kuumakalle ja höyryveturi. Se on onneksi perinyt emältäänsäkin hieman neutraalimpaa luonnetta mukaan, joten aivan täysi luupää ori ei sentään ole. Karsinassa Dragon voi olla hieman ärsyttävä. Se ei aina anna ottaa itseään kiinni, vaan juoksee ympäri karsinaansa karkuun. Kun poni on saatu viimein pyydystettyä kiinni, käyttäytyy se usein moitteetta. Dragonin bravuurina on piehtaroida joka ikinen päivä tarhan kuraisimmassa kohdassa, ja oria saa olla pesemässä melkein päivittäin. Sellainen sottapytty tämä kaveri on!

Ratsastaessa Dragon on taitava, mutta jokseekin säikky. Se säpsähtelee milloin mitäkin ja saattaa tehdä yllättäviä sivuloikkia. Ori täytyy siis laittaa alusta alkaen kunnolla töihin ja sen kanssa tulee tehdä paljon erilaisia tehtäviä, jotta se keskittyy eikä pörhöile turhuuksia. Dragonilla on mukavat liikkeet ja niissä on helppo istua kyydissä. Jopa sen koikkaloikissa on itseasiassa varsin helppoa olla mukana ja ne kyllä oppii ennakoimaan hyvin.

Kilpailuihin ori matkustaa asiallisesti ja käyttäytyykin siellä noh, hieman omalaatuiseen tapaan ihan kelvollisesti. Verryttelyssä sen kanssa ei kannata mennä ihan toisiin ratsukoihin kiinni tai sujahdella yllättävistä paikoista, sillä muuten poni saattaa esitellä näitä kuuluisia taitolentonäytöksiään. Radalla Dragon saattaa joskus tuijotella ja puhista pelottavia kukkapuskia, mutta ensin ihmeteltyään nekään eivät ole enää niin kamalan hurjia.

 


 

Saavutukset

  • VIR MVA Ch
  • VSN Champion
  • 20.12.2016 ktk-III palkittu (15+18+18+18=69p.)
  • 15.01.2017 KRJ-II palkittu (8,5+40+13+19+15=95,5p.)
  • 30.09.2017 YLA2 palkittu (24+24+17+13+4=82p.)
  • 27.11.2016 VWY-III palkittu (5,5+5+4+20+2=36,5p.)
  • NJ-näyttelyt: 2x MVA-SERT, 2x irtoSERT
  • VSN-näyttelyt: 70 pistettä

All-Sim Evaluation Station

Character5
Temperment3
Ability to Work4
Willingness to Work4
General Specialty Aptitude20
Basic Gaits12
Rideability20
Conformation4
Premier (72%)

 


 

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Dark Magic xx xx ii. Dark World xx xx
ie. Bluebell xx xx
e. Bucklebury Moira wB ei. Whiteyard's Wynn wB
ee. Bucklebury Marionet wB

i. Dark Magic xx on komea englantilainen täysiveriori, joka on väriltään tummanruunikko ja säkäkorkeudeltaan 158 cm korkea. Dark Magic on kantakirjattu II-palkinnolla ja se on kilpaillut niin koulu- kuin esteradoilla kelpo tuloksin. Ori on periyttänyt jälkeläisilleen lennokasta liikettä ja luonnetta, ori nimittäin itse on mieleltään melkoinen kuumakalle.

ii. Dark World xx on aikansa huippuoreja ja sillä on jälkeläisiä useita satoja. Vaikka orin oma kilpailu-ura jäikin pahan loukkaantumisen ja vammautumisen takia lyhyeksi, on se ehtinyt kilpailemaan kouluradoilla nuorten hevosten luokissa sijoittuen. Väriltään Dark World on musta ja säkää orilla on 163 cm.

ie. Bluebell xx oli punaruunikko, 155 cm korkea pienoinen täysiveritamma. Näppärästi liikkuva ja hyvärakenteinen tamma kilpaili junioriratsastajan kanssa kenttäradoilla ja kahmi titteleitä mestaruuskilpailuista mennen tullen. Kilpailu-uran jälkeen Bluebell toimi siitoskäytössä saaden kolme laadukasta varsaa, mutta valitettavasti menehtyen viimeisen varsomisen jälkeen.

e. Bucklebury Moira on rautiaanvärityksen omaava, oikein hyvärakenteinen ja näyttelyissä palkittu welshponitamma, sektiosta B. Tamma on kilpaillut showkilpailuissa In-Hand luokissa ja niittänyt menestystä mukavasti. Moiralla on kauniit liikkeet ja luonteeltaan se on todella kiltti, lapsille mainiosti sopiva poni. Säkäkorkeutta tammalla on 130 cm.

ei. Whiteyard's Wynn on kuuluisan Whiteyardin ponisiittolan kasvatteja. Ori on rodultaan welsh B ja väriltään voikko. Säkäkorkeudeltaan ori on 131 cm. Wynn on kilpaillut hyvin tuloksin helpoissa koululuokissa ja se on kantakirjattu I-palkinnolla. Rakenteeltaan ori on tosiaankiin huippuluokkaa, liikkeistä puhumattakaan.

ee. Bucklebury Marionet tulee tutusta Buckleburyn siittolasta, josta olen hankkinut meille muutamia poneja tässä vuosien saatossa. Tämä punarautias welsh B-sektion tamma on luonteeltaan rauhallinen ja sitä se onkin periyttänyt mukavasti jälkikasvulleen. Tammalla on useita jälkeläisiä ympäri Iso-Britanniaa ja se on toiminut pääasiassa siitoskäytössä koko ikänsä. Marionet on kilpaillut näyttelyissä ja showkilpailuissa. Säkää tammalla on 128 cm.

 

t. Dawnfrost Navy Blue (s. 22.09.2016, e. Rochdale Naeva)
o. Dawnfrost Draken (s. 21.10.2016, e. Melksham Ireland)
o. Dawnfrost Draco (s. 16.08.2017, e. Lady Dovercourt)
t. Brunnby Doublemint Crumbs (s. 01.09.2017, e. Blaebond Pink Fury)
t. Dawnfrost Creamy (s. 01.09.2017, e. Carleon Cream Lux)

 


 

Kilpailutulokset

Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys
0 p. 0 p. 838.16 p. 1018.34 p. 0 p.
Laji Yhteispisteet Koulutustaso Taso Tavoitetaso
kouluratsastus 1856.5 p. Helppo A 5/4 4

Näyttelyt

25.11.2016 Adina, NJ-näyttelyt: BIS4, MVA-SERT
01.04.2017 Loitsulähde, NJ-näyttelyt: irtoSERT
15.06.2017 Noir Poneys de Sport, NJ-näyttelyt: irtoSERT
17.10.2017 Adina, NJ-näyttelyt: BIS3, MVA-SERT

08.10.2016 Adina, VSN-näyttelyt: RCH 10p.
15.12.2016 Adina, VSN-näyttelyt: RCH 10p.
01.01.2017 Moon Sugar Ltd, VSN-näyttelyt: SW4 40p.
06.01.2018 Moana part breds, VSN-näyttelyt: RCH 10p.

 


 

Päiväkirja

01.11.2016: Tänään Blue Dragon pääsi maastoon tallitoverinsa Samhainin kanssa. Vaikka ilmat ovatkin jo viilentyneet, oli tänään aurinkoinen ja oikein raikas sää. Lähdimme kiertämään tuttua maastolenkkiä, joka kestää noin tunnin verran. Alkuun kävelimme rauhassa metsän läpi, jonka jälkeen aloitimme rennon hölkkäilyn pienellä metsätiellä. Ponit olivat kummatkin kuuliaisia ja tekivät hyvin töitä. Ravipätkän jälkeen siirryimme taas pusikkoon ja kiipeilimme muutamat mäet ylös ja alas. Metsän toisella puolella aukeaa todella pitkä, hyväpohjainen hiekkatie, missä ei kulje autoja. Kummatkin ponit tietävät sen tarkoittavan laukkapätkää ja siinä ne sitten tepastelivat intopiukeena ja malttamattomina odottamassa, milloin saa lähteä.. Pari pientä rodeoloikkaa, jonka jälkeen mentiin sellaista haipakkaa, että silmistä valui oikein vesi! Tyytyväisen oloiset ponit pärskivät onnesta ja rauhoittuivat suoran loppua kohden hyvin. :) Laukkapätkän jälkeen ravailtiin taas pidemmällä ohjalla ja rennolla meiningillä, kunnes yhtäkkiä pensasaidan takaa hyppäsi peura. Peura loikki ihan meidän neniemme edestä ja voi kuinka Dragon ja Samppa säikähtivät niitä! Samppa teki äkkikäännöksen suoraan ympäri ja Dragon taasen poukkasi viereiseen ryteikköön. Mitään suurempaa ei onnettomuutta ei kuitenkaan tilanteessa sattunut ja molemmat ponit saatiin nopeasti takaisin hallintaan. Pienen puhinan ja tohinan jälkeen pojat tepastelivat sitten leppoisasti kotiin pitkin ohjin.. Sellainen maastoreissu tänään, saapa nähdä mitä ensi kerralla sitten sattuukaan. :D Onneksi Dragon ja Samppa ovat molemmat muuten melko rauhallisia, Dragonin satunnaisia pöllöilyjä unohtamatta.

03.10.2016: Kilpailurintamalla kuuluu hyvää, oikeastaan kerrassaan mainiota! Tarkastelin Blue Dragonin kilpailutuloksia ja huomasin ilokseni sen huippumenestyksen kouluradoilla. Ori keräsi ehkä ennätysajassa tavoitellut ominaisuuspisteet kasaan ja jää nyt koulukisojen suhteen sitten heti kilpailueläkkeelle. :D Dragon on tasolla 5 ja sillä on yhteensä 1856.5 pistettä. Kuuliaisuudesta ja luoneesta orilla on 838.16 pistettä sekä tahdista ja irtonaisuudesta 1018.34 pistettä kasassa. Olen ihan super tyytyväinen Dragoniin! Huippua! Show Pony Circuitin rintamalla sujuu myöskin ihan mukavasti. Showkisoissa Dragon on kilpaillut In-Hand luokissa ja saanut pisteitä tällä hetkellä 90 kpl. Tämän hetkisistä palkinnoista parhain on Pencalow Oktoberfest Showsta, 2. lokakuuta saavutettu Class Reserve Champion (eli luokkansa toinen sija). :)

22.09.2016: Tänään hihkuttiin Dawnfrostissa riemusta! Ensimmäiset uudet ponivarsat olivat syntymässä ja nämä olisivat siis Dawnfrostin ensimmäisiä varsoja sitten puoliverikasvatuksen jälkeen. Olin kärsimättömällä tuulella jo aamusta alkaen, enkä millään malttanut odottaa uusia pienokaisia. Varsomisvuorossa oli muutama tallimme tammoista ja Blue Dragonin ensimmäinen jälkeläinen sai kunnian olla syntyneiden varsojen joukossa mukana. :) Kaikki sujui mallikkaasti ja saimme talliin ihania pieniä poneja. Blue Dragonin varsa on sukupuoleltaan tamma, väriltään isänsä tapaan rautias ja rodultaan myöskin welsh part bred. Tamma sai nimekseen Dawnfrost Navy Blue ja sen emä on meillä Dawnfrostissa niin ikään majaileva welsh part bred-tamma Rochdale Naeva. Varsa tulee jäämään meille jatkamaan vanhempiensa jalanjäljissä, kilpa- ja siitosponina.

15.09.2016: Elderwood's Blue Dragon saapui meille syyskuun puolivaiheilla kasvattajaltaan Elderwood Sport Poniesin siittolasta, ihan tästä Dawnfrostin lähiseudulta. Orin isä on hieno englantilainen täysiveriori Dark Magic xx ja emä welsh B-sektion tamma Bucklebury Moira. Dragon tulee toimimaan meillä Dawnfrostissa kilpailukäytössä sekä jalostusorina. Ori aloittaa kilpailut tuota pikaa porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa sekä Show Pony Circuitin showkilpailuissa. Dragonin kanssa tavoitteena on saada porrastetut kisattua läpi sen maksimitasolle asti ja showkilpailuissa jatkamme pisteiden sekä arvonimien keräämistä niin kauan kuin mahdollista. Tästä ponista voisi olla sellainen kutkutus, että tulemme pyörähtämään myös eri laatuarvosteluissa. Mikäli saamme sopivasti jälkeläisnäyttöä kasaan, olisi ori tarkoitus esittää ainakin KRJ:n ja miksei myös VWY:n laatuarvosteluissa.

 

© Kida       virtuaalihevonen / a sim-game horse